SEMT PAZARLARINDA FİYATLAR EL YAKIYOR

ÖZEL HABER RAMAZAN ÖZDEN Artan hayat pahalıIığı hem esnafı, hem de vatandaşı vurdu.

Sebze ve meyve fiyatlarının 4-5 kat arttığını belirten Pazar esnafı ürününü satamamaktan, vatandaş ise alamamaktan şikayetçi. Herşeyin çok pahalı olduğu semt pazarlarında fiyatlar resmen el yakıyor.

Türkiye genelinde yüksek Enflasyon rakamlarına paralel olarak, artan hayat pahalılığı en çok vatandaşları vuruyor. Kurulan semt pazarlarında, pazarcı esnafı ise meyve ve sebzeler de artan fiyatlar yüzünden ürünleri satamamaktan, vatandaş ise alamamaktan şikayetçi.

Son zamanlarda sebze ve meyve fiyatlarının hızla yükselmesi piyasaları ve vatandaşları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kurulan semt pazarlarında alışveriş yapmaya çalışan vatandaşlar, ” pazarda her şey ateş pahası. Pazar arabalarımızı tıka basa dolduruyorduk, şimdi poşetleri bile zor dolduruyoruz.”

DOMATESİ 30-40 LİRA

Geçtiğimiz Ağustos ayından Aralık ayına kadar pazarda domates 5-10 liradan satılırken, “Ocak ayındayız. domatesin fiyatı 30-40, meyve fiyatları ise bir hayli pahalı.
Her şey çok pahalı. Geçtiğimiz yıl, en az iki yüz lirayla pazardan sebzesinden meyvesine kadar her şeyi alınırken, Şimdi ise bir poşet bile dolmuyor.”

KAHVALTILIK BİLE PAHALI

Pazarda kahvaltılık peynirin fiyatının 150 liraya kadar çıktığını belirten vatandaşlar, “Bırakın sebze meyveyi bol bol almayı, artık kahvaltılık bile alamıyoruz. 1 kilo peynir en az 150 lira olmuş. Fiyatlar aldı başını gidiyor. Kimsede vatandaşı düşünen yok.”

MUTFAKTA YANGIN VAR

El yakan fiyatlardan dolayı mutfaklarda yangın olduğunu belirten, “Pazarcı esnafı kepenk kapatmak üzereyiz. Sebze ve meyvelerin fiyatları çok yüksek. Buna birde yakıt masrafı ekleniyor. Yakıtın pahalı olmasından dolayı, artık Pazar yerlerine gidemez olduk. Sebze ve meyve fiyatları geçtiğimiz yılın fiyatlarının çok üzerinde. Vatandaşlar çok pahalı bulduğu için alamıyor. Elimizde kalan ürün çürüyor, biz zarar ediyoruz. Bu yüzden gerçekten de imdat diyoruz. Durum çok kötü. Allah herkesin yardımcısı olsun.”

BİZİMDE VATANDAŞINDA İŞİ ÇOK ZOR

Yaş sebze ve meyve fiyatlarının son bir yılda 4-5 kat arttığını belirten pazarcı esnafı, “Biz sebze ve meyveleri pahalı alıyoruz. Alış fiyatından satsak biz geçinemiyoruz. Üzerine kâr payı katsak bu seferde vatandaşlar alamıyor. Tezgaha gelen vatandaşlar bizimle çok sıkı pazarlık yapıyor. Fiyat indiremediğimiz içinde bir şey almadan tezgahtan ayrılıyorlar. Tane ile satın alanlar bile oluyor. Geçen yıla oranla satışlarımız çok kötü. Vatandaşın da alım gücü çok azaldı. Böyle nereye kadar gidecek bilmiyoruz. Ama hem bizim hemde vatandaşın da işi çok çok zor.”

RAMAZAN ÖZDEN

Exit mobile version