Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“PİR HASAN ZERRAKİ” TÜRBESİ ÇOCUĞU OLMAYAN AİLELERİN AKININA UĞRUYOR

Elazığ’ın Keban İlçesine bağlı Gökbelen kırsal Mahallesi’nde bulunan ‘Pir Hasan Zerraki Türbesi’ çocukları olmayan ailelerin uğrak mekânı haline geliyor.

Elazığ'ın Keban İlçesine bağlı

Türbe Haftanın iki günü Perşembe ve Cuma günleri ziyaret ediliyor. Türbe ziyareti yapan ailelerin çoğu çocuğu olamayıp çocuk sahibi olmak isteyen aileler.
Her Perşembe ve Cuma günleri türbe yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Yöre halkı arasında ‘Pir Hasan Zerraki’ diye bilinen türbe ye gelen vatandaşlar, önce dua sonra dilek diliyorlar. Türbenin en önemli özelliği ise, ziyaretçiler Dileklerini diledikten sonra türbenin etrafını sarmalayan duvarlarına taş yapıştırılır; eğer taşlar türbenin duvarlarına yapışırsa dileklerin kabul olacağı,taşlar türbenin duvarlarına yapışmazsa eğer dileklerin kabul olmayacağına inancı yaygın.Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Türbeyi Ziyaret Edenler, dua okuyup, dilek tutan bir çok ailenin çocuk sahibi oldukları gelen bilgiler arasında.
Türbe ziyareti yapıp çocuk sahibi olan ailelerde çocuklarına “Pir Hasan veya Hasan” adını koyarlar.Elazığ il genelinde ve Maden ilçesinde “Pir Hasan yada Hasan” ismi çoğunlukta..

RAMAZAN ÖZDEN