Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Park var, hizmet eksik, bank yok!

Diyarbakırlı Vatandaşlar park alanlarına bank konulmasını istiyor. Körhat parkında bank yok, spor ve oyun alanları yok. Ayrıca çöp kutularının da olmadığı parkta çöpler yerlere atılıyor.

Diyarbakırlı Vatandaşlar park alanlarına

Şehrin nefes alan akciğerleri konumundaki parkların azlığı ile dikkat çeken Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi, sınırlı parklarda bank eksikliği göze çarpıyor.

 

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Körhat mahallesinde bulunan ve tek yeşil alan olan Körhat Parkı’nda oturulacak bankın olmayışına vatandaşı veryansın etti. Körhat parkının içinde tek bir bank bulunmamakta, oyun alanı, spor alanı yok, çöp kutuları yok.

 

Parkta bankların olmadığı, oturulacak alanların azlığı ve parkın çöplük haline gelmesi mahalle sakinleri arasında “Biz insan değil miyiz?” yorumlarına sebep oldu.

OTURULACAK YER YOK

 

Diyarbakır’ın önemli semtlerinde bulunan park ve bahçelerde dikkat çeken ten büyük eksiklik parklarda oturulacak bankların olmayışı. Vatandaşlar, yaz mevsimini yaşadığımız bugünlerde park alanlarında oturulacak yer bulamadıklarını ifade ederken, yetkililerden daha çok oturma alanı bankların eklenmesini istiyor.

PARKLARDA GÖZE ÇARPAN BANK EKSİKLİĞİ

 

Park ve bahçe alanlarında tek eksik olan bankların azlığı hatta olmayışıdır. Körhat Mahallesindeki vatandaşların özellikle akşam vakitlerinde dinlenmek için tercih ettiği alanlardan birisi olan park alanında bankların az sayıda olması yada olmayışı vatandaşların zeminde oturmalarına neden oluyor. Zaman zaman yağan yağmurlardan dolayı ıslak zemine de oturamayan vatandaş ne yapacağını bilemez duruma geldi.

 

Mahalle sakinleri, “Körhat parkımızda bulunan bu alan nefes almamız için çok önemli. Belediye bu alanı daha güzel değerlendirebilir. Buraya çok insan gelmek istiyor fakat oturacak bankların azlığı yada olmayışı yüzünden bu alanı es geçiyorlar. Bizler bu alanın daha iyi değerlendirilip, bu alandaki bank sayılarının arttırılmasını istiyoruz. Umarız yetkililer isteğimizi yerine getirir” diye duygularını dile getirdiler.

( MEHMET KADRİ OĞUL / ÖZEL )