Lice ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Ömer Tekdağ, ilçenin başlıca sorunlarını sıralayarak söz konusu problemlerin çözümüne yönelik hazırladıkları projelerinin olduğunu söyledi.

Yaklaşık 49 yıl önce 2 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği Lice depreminden sonra dışarıya göç vermesi, Diyarbakır il merkezine 95 kilometre uzaklıkta ve dağlık kesimde olması ilçe sakinlerine birçok açıdan dezavantaj sağlıyor.

Mevcut coğrafi şartlardan kaynaklı birçok sorunla karşı karşıya kalan Lice halkının problemlerin çözümünde muhatap bulamadıklarını dile getiren HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Ömer Tekdağ, 31 mart yerel seçimlerde halkın kendilerine yetki vermesi durumunda alt yapı sorunlarından ekonomik kalkınmaya, bağımlılıkla mücadeleden halkla ilişkilere kadar birçok alanda projelerini hayata geçireceklerini ifade etti.

https://youtu.be/GFn12JGF49s

“Belediyede şikâyet hattı ve halkla diyalog meclisleri kuracağız”

31 mart yerel seçimlerde adaylıkların kabul edilmesiyle çalışmalara başladıklarını söyleyen Tekdağ, kendilerine iletilen sorunları şu ifadelere ile aktardı:

“Çalışmalarımıza başladık, ziyaretlerimizi yapıyor, halkla birebir diyaloğa geçiyoruz. Genelde halkımız ilettikleri sorunların halledilmediğini söylüyor. Örneğin bir kırsal mahallemizde defalarca kez müracaatta bulunmalarına rağmen kendilerine trafo verilmediğini belirtiyor, şikâyette bulunuyor. Bu gidişata dur demek için halkımız bize yetki verirse Allah’ın izniyle belediyede 7/24 şikâyet hattı ve halkla diyalog meclisleri kuracağız. Yani halkımızın şikâyette bulunduğu konu ve yerle ilgili yerinde gözlemlemeler yaparak yerine getireceğiz.” dedi.

“Seracılık ve hayvancılık alanlarında halkımıza destek olacağız”

İsrafın önlenmesiyle beraber ilçenin ekonomik kalkınmasına yönelik hazırladıkları projelerden de söz eden Tekdağ, “İnşallah bizim dönemimizde israf denilen bir şey duyulmayacak. Öyle ki, şu anda yapılan israf hizmete harcansa herhangi bir sorun kalmayacak. Lice ilçemiz kırsal bölge olduğundan daha çok hayvancılık sektörü üzerinde durmaya çalışıyoruz. İlçemiz seracılık için müsaittir. Merkezi yönetimle görüşmeler sağlayarak halkımıza hem hayvancılık alanında hem de ekilmeyen tarlaları kullanıma sokarak gelir elde edilmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Lice’de bulunan tarihi yerler için planladığı kültürel çalışmalara da değinen Tekdağ, madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için de ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini kaydetti.

Tekdağ, “Projelerimizden bir tanesi de kültürel çalışmalar olacaktır. Her mahalle de bir kütüphane ve uyuşturucuya müptela olan gençlerimizi topluma tekrar kazandırma hususundan elimizden geleni yapacağız. Lice’de Ashab-ı Kehf mağarası var. Mağaraya giden yol ve camisi yapılmış fakat gereken kültürel organize yok. 15 Mayıs ‘Ashab-ı Kehf Uyanış’ günü olduğu için o günü inşallah kültürel bir organizasyon olarak her yıl kutlamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Exit mobile version