Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kulp’ta çiftçilere fidan desteği

Diyarbakır Kulp ilçesinde çiftçilere 10 bin adet dut fidanı dağıtıldı. Tarımsal ürün çeşitliliğinin arttırılması amacıyla dut fidanları törenle çiftçilere verildi.

Diyarbakır Kulp ilçesinde çiftçilere

Diyarbakır’ın Kulp İlçesinde ipek böcekçiliğinin geliştirilmesi amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Kulp ilçesinde İpek Böcekçiliğinin geliştirilmesi için çiftçi vatandaşlara 10 bin Dut Fidanı dağıtıldı.
İpekböceği Yetiştiricilerine Fidan Desteği

Kırsal alanlarda Tarımsal üretimin desteklenmesi, sürdürülebilir kırsal kalkınmanın sağlanması, İpekböcekçiliğinin gelişmesi ve canlanması alternatif tarımsal faaliyet imkanı oluşturmak için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilçelerde ipekböcekçiliği desteklemelerine devam ediyor. İpekböcekçiliğinin en önemli besin kaynağı olan dut fidanı Büyükşehir Belediyesi tarafından Hibe projeleri kapsamında Kulp ilçesinde ipekböcekçiliği üretimi için 10.000 adet Dut fidanı dağıtıldı.
Tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla yapılan çalışmalar sonrası,Kulp ilçesinde ipek böceği yetiştiriciliğine olan ilgi giderek artıyor.

RAMAZAN ÖZDEN