Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaymakam Yüksel’den “14 Mart Tıp Bayramı” mesajı

Diyarbakır Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Diyarbakır Hani Kaymakamı Abdullah

Hani Kaymakamı Yüksel, ilk kez 14 Mart 1919’da kutlanan tıp bayramının açılan ilk modern tıp okulu olan Tıphane-i Amire’nin açılmasıyla ülkemizde kesintisiz tıp eğitimi, 14 Mart 1827’de başladığını vurguladı.

1919 yılından itibaren de 14 Mart Tıp Bayramının, her yıl düzenli olarak kutlandığını belirten Kaymakam Yüksel, “Sağlık, insanın sahip olduğu en büyük nimetlerdendir. Akıl, ruh ve beden sağlığı insan mutluluğunun temel kaynağıdır. Kanuni Sultan Süleyman Han’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünde de önemine değindiği üzere, yaşamımız boyunca sahip olabileceğimiz en değerli nimet sağlımızdır” dedi.

Hani kaymakamı Abdullah Yüksel mesajının devamında “Bir ülkede sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesi ve seviyesi o ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli göstergelerdendir. Vatandaşlarımıza, güvenli, etkili, kaliteli ve zamanında sağlık hizmeti vermek devletimizin en öncelikli görevlerindendir. Son yıllarda ülkemizin sağlık alanında yakaladığı uluslararası başarılar ve gerçekleştirdiği ilkler, dünya çapında ülkemize sürekli itibar kazandırmaktadır. Ülkemizi ve milletimizi sağlıklı günlere kavuşturmak için gece gündüz demeden, büyük fedakârlıklarla görev yapan tüm doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza ortaya koydukları özverili çalışmalardan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, görevi başında şehit olan sağlık çalışanlarını rahmetle anıyor; başta ilçemiz olmak üzere, yurdumuzun dört bir köşesinde insanı yaşatmayı ve insanın acısını dindirmeyi amaç edinen, tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

(DİLARA ÖLMEZ)