Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayapınar Belediyesi işçilerinin ‘zam’ talebi!

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi’nde çalışan 900 şirket elemanı, ortalama 19 bin TL olan maaşlarına zam talep etti. Zammın ek protokol ile sağlanması için görüşmeler sürüyor.

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır merkez

2019 seçimlerinden sonra kayyımla yönetilmeye başlanan Kayapınar Belediyesi’nde düşük maaşlar isyan ettirdi. 900’e yakın şirket personeli, ortalama 19 bin TL maaş ile geçinemediklerini belirterek, zam istedi.

Hizmet-İş İlgilenmiyor!

Kayapınar Belediyesi’nde yetkili sendika olan Hak-İş’in konuyla ilgilenmediğini iddia eden işçiler, “2018 yılında hükümet yasa çıkardı. Belediye şirket işçilerine kadro verildi diye gündem olmuştu. Biz kadroya alınmadık. A şirketinden B şirketine geçirildik. Birçok haktan mahrum kaldık. İşten atılmamız belediye başkanının iki dudağının arasında. Hiçbir yasal güvencemiz yok. Biz yasal güvence istiyoruz. Sendika bu konudaki sorunlarımızın çözümü için girişimde bulunmuyor. Sadece aidat alıyorlar bizden” dedi.

‘1 Mart’ta ek protokol imzalanacak’

Genel İş Sendika Başkanı Kamuran Taş ise şunları söyledi: “Konuyla ilgili yetkili olmadığımız halde işçilerin haklarını korumak için görüşmeler yaptık. Ek protokole ikna etmeye çalışıyoruz. Yakın zaman içinde ek bir protokol yapmayı planlıyoruz. Ekonomik dar boğaz ortada. Yakacak ve yemek konusunun iyileştirileceği söylendi bunu yaptılar. Ama maaş ile ilgili sıkıntıya çözüm olmuyor. Görüşmelerimiz sürüyor, 1 Mart’tan itibaren ek protokol konusunda sonuç alacağımızı düşünüyorum.”

Kaynak: AMİDA HABER