Kaldırımlar mayın tarlası gibi

Diyarbakır’ın en işlek semtlerinin kaldırımlarında taşlar yerinden oynadı. Yağan yağmurun ardından biriken sular habersizce taşa bastığında adeta mayın tarlasındaki mayınlar gibi su sıçratıyor.

Yerlerinde oynayan kaldırım taşları sorun yaratıyor. Diyarbakır kent merkezi genelinde yerlerinden oynayan parke taşları sorun yaratıyor. Diyarbakır’ın en işlek caddelerinden olan Dağ kapıdaki Caddeler üzerindeki kaldırımların en kısa zamanda onarılması isteniliyor.

Yağmurlu havalarda daha çok sorun oluyor

Diyarbakır’ın önemli caddelerinde bulunan kaldırım taşlarının yerlerinden oynaması vatandaşları yağmurlu havalarda yürürken zor durumda bırakıyor. Üzerlerine basıldığında yerinden oynayarak su sıçratan ve oradan geçenlerin üzerinin ıslanmasına sebep olan taşlara vatandaşın tepkisi de gün geçtikçe artıyor. Vatandaşlar bozuk kaldırımların onarılarak sorunun ortadan kaldırılmasını istiyor.

Diyarbakırlı Vatandaşlar, “Belediye ekiplerinin bizi mağdur bırakmayacağına inanıyoruz”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Bozuk kaldırımlar yağışlı havalarda bizlere çok sorun yaratıyor. Bu sorunları özellikle yağmurlu havalarda yaşıyoruz. Yağmurlu havalarda bozuk kaldırımlara basmamızla yerlerinden oynayan taşlar hem kayıp düşmemize hem de yağmur suyunun üzerimize sıçramasına neden oluyor. Belediye ekiplerinin bu konuda bizi mağdur bırakmayacağına inanıyoruz. Umuyoruz ki bu sorun en kısa zamanda çağrımıza kulak verilerek çözülür. Kent merkezinde dağkapı ve ofis semtinin en işlek caddelerinde bozuk olan kaldırımlar yenilenmeyi veya onarılmayı bekliyor” şeklinde konuştular.

(DİLARA ÖLMEZ)

Exit mobile version