Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşkur gibi muhtar adayı!

Diyarbakır Bağlar Körhat Mahallesi Muhtarı ve bu dönemde muhtar adayı olan Şeyhmus Deviren çevresinde bulduğu iş ilanlarını yayınlayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Diyarbakır Bağlar Körhat Mahallesi

Çevresinde işçiye ihtiyacı olanlar Körhat Mahalle Muhtarı Şeyhmus Deviren’e ulaşıp ihtiyacını bildiriyor. Bunun üzerine muhtar Deviren de sosyal medya ve WhatsApp durumunda işçi ilanını paylaşarak ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışıyor. İşe ihtiyacı olanlar direk numaraya ulaşıp görüşüyor.

Şartları uygun olanlar ve anlaşanlar derhal işbaşı yapıyorlar. Körhat mahalle muhtarı Şeyhmus Deviren adeta işçi ve işveren arasında köprü kurarak İşkur görevi görüyor.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz muhtar Deviren; “Bana ihtiyacı olanlar beni arayıp personele ihtiyacım var diyor. Bunun üzerine hangi birimde olduğunu soruyorum. Birimini ve iletişim numarasını aldıktan sonra durumuma atıyorum. İşe ihtiyacı olanlar oradan iletişim kurup görüşüyorlar. Böylece işçi ile işveren arasında köprü görevi üstlenmiş oluyoruz.  Yıllardır Bağlar Körhat mahallesinde muhtarlık görevini yürütüyorum. Muhtar olmam hasebiyle tanındığım için benden ricada bulunanları geri çevirmiyorum. Birilerine faydamız dokunuyorsa ne mutlu bize” diyerek duygularını dile getirdi.

Muhtar Şeyhmus Deviren, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Körhat Mahallesinde 5 yıldır muhtarlık yapıyor. Muhtar Deviren, bu dönem tekrar muhtar adaylığını açıklamıştı.

(MEHMET KADRİ OĞUL / ÖZEL)