Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani’ye bereket yağmurları yağdı

Son 40 Yılın en kurak mevsimlerin kışını geçiren Diyarbakır’ın Hani ilçesi son iki haftada beklenen kar ve yağmur yağışları Hani ilçesine adeta bereket getirdi. Yağan kar ve sağanak yağmurlar, vatandaşları deyim yerindeyse sevince boğdu.

Son 40 Yılın

Son 40 Yılın  en kurak mevsimlerin kışını geçiren Diyarbakır’ın Hani ilçesi son iki haftada beklenen kar ve yağmur yağışları Hani ilçesine adeta bereket getirdi. Yağan kar ve sağanak yağmurlar, vatandaşları deyim yerindeyse sevince  boğdu.

 

TARIM ARAZİLERİ SUYA DOYDU

 

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşayan ve geçimini Tarım ve Hayvancılık yaparak geçinen çiftçi vatandaşlar son iki haftada yağan kar yağışları ve yoğun yağmurlar toprağı adeta suya doyurdu.

 

Çiftçiler, “Mevsim itibariyle çok kurak bir dönem geçirdik. Son yağışla birlikte Manisa’mızın topraklarına bereket yağdı. Yağış nedeniyle nehirlerimizde su seviyesi yükselmeye başladı.” açıklamasında bulundu.

 

YAĞIŞLAR “ÇİFTÇİYE İLAÇ GİBİ GELDİ”

 

Kar ve Yağmur yağışlarının ilçe genelinde  çiftçileri sevindirdiğini anlatan çiftçiler, “Yağmur yağışları ilçemiz genelinde çiftçilerimiz açısından son derece iyi oldu. Yağan kar ve Sağanak yağışlar, çiftçilere adeta ilaç gibi geldi” dedi.

(RAMAZAN ÖZDEN / ÖZEL)