Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani Kaymakamlığından Ehliyet ve Kimlik Değişimi Açıklaması

Hani Kaymakamlığı, Kaymakamlığın Resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, Ehliyet ve Kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceği ve son tarihin 31 Aralık 2023 olduğu yönünde yapılan paylaşımların doğru olmadığını vatandaşların bu tür haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi istendi.

Hani Kaymakamlığı, Kaymakamlığın Resmi

    Hani Kaymakamlığından yapılan açıklamanın devamında Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihinin olmadığını ancak ehliyetler için ise son tarihin 31 Aralık 2024 olduğu belirtildi

Açıklamada, Kimlik ve ehliyetlerdeki değişiklikler devam ediyor. Randevu sistemli olarak nüfus müdürlükleri vasıtasıyla çok kısa sürede işlemler gerçekleşip yeni kimlik ve ehliyetler eve kadar kargoyla geliyor denildi.

 

YAPILAN PAYLAŞIMLAR DOĞRU DEĞİL, İTİBAR ETMEYİN

 

Hani ilçe Kaymakamlığı, bazı basın yayın organlarında ortaya atılan yalan beyanlarla yapılan haberlere ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama şöyle:

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023, yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası doğru değildir.

İddia edilenin aksine nüfus cüzdanları; kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli olup, nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi ile ilgili belirlenmiş son tarih bulunmamaktadır.

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için belirlenen son tarih ise, 31 Aralık 2023 değil, 31 Aralık 2024 olarak açıklanmıştır. (DİLARA ÖLMEZ)