Hani Kaymakamı Yüksel’den “Kadir Gecesi” Mesajı

Diyarbakır'ın Hani ilçe Kaymakamı Abdullah Yüksel Kadir gecesi münasebetiyle mesaj yayımladı.

Diyarbakır’ın Hani ilçe Kaymakamı Abdullah Yüksel Kadir gecesi münasebetiyle mesaj yayımladı.Yüksel mesajında şunları söyledi: Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna geldiğimiz bu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı Mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

‘Bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerimin indirilmeye başlandığı gecedir. Kadir Gecesi, kendi benliğimize sahip çıkarak, ömrümüzü gözden geçirme ve sorgulama; unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz günahlara tövbe etme; Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini umarak yenilenme ve birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirme zamanıdır.

Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, tan yeri ağarana kadar yeryüzünün esenlikle dolduğu, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecenin kıymetini bilerek idrak etmeli, tam bir ihlas ve teslimiyetle Rabbimize yönelerek af dilemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hanili hemşehrilerimizin Kadir Gecesini en içten dileklerimle tebrik ediyor; Kadir Gecesinin, İslam Âleminin birlik ve beraberliğine ve tüm insanlığın sağlık, sıhhat ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.

(RAMAZAN ÖZDEN)

Exit mobile version