Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel’den “Miraç Kandili” Mesajı

Üç ayların içerisinde idrak edeceğimiz, içinde birçok hikmet, bereket ve sırları barındıran Mübarek Miraç Kandili’ne erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Miraç, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV)’in Cenab-ı Allah’ın izni ve keremiyle bir gece Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da zaman ve mekânın sahibi Yüce Allah’ın huzuruna vardığı; içerisinde pek çok ilahi hikmet, bereket ve sırları barındıran manevi bir yolculuk ve insanlığın manevi yücelişini sembolize eden mucizevi bir olaydır. Miraç gecesi, beş vakit namazın farz kılındığı; Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesinin verildiği ve Bakara Suresi’nin son iki ayetinin indirildiği mübarek bir gecedir.

Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecede, ülkemizi ve milletimizi derinden üzen doğal afetlerin, kaza ve belaların son bulması ve tüm İslam Âleminin huzur ve refaha kavuşması için dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hanili hemşehrilerimin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor; müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu mübarek gecenin ülkemizin ve tüm İslam Âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını diliyorum.

Abdullah YÜKSEL
Hani Kaymakamı

 

RAMAZAN ÖZDEN

Exit mobile version