HANİ ANALİZ HABER GAZETESİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: HER TÜRLÜ YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

4734 sayılı Kamu İhale Yasasına göre, Kamu Kurum ve Kuruluşların yapacakları Açık İhalelerin yasa gereği ilçede yayınlanan yerel gazetede yayınlanması Hükmü yer almaktadır. Yasa gereği ilân yayınlanma hakkı bulunmasına rağmen gazetemize verilmesi gereken ihalelerin verilmemesi durumunda Hani’deki Kamu kurumları başta olmak üzere Diyarbakır’daki diğer Kamu kurumlarının kanun ve yasalara muhalefet yasaları ve kanunları hiçe saymak […]

4734 sayılı Kamu İhale Yasasına göre, Kamu Kurum ve Kuruluşların yapacakları Açık İhalelerin yasa gereği ilçede yayınlanan yerel gazetede yayınlanması Hükmü yer almaktadır. Yasa gereği ilân yayınlanma hakkı bulunmasına rağmen gazetemize verilmesi gereken ihalelerin verilmemesi durumunda Hani’deki Kamu kurumları başta olmak üzere Diyarbakır’daki diğer Kamu kurumlarının kanun ve yasalara muhalefet yasaları ve kanunları hiçe saymak gibi bir durumda Kanunlar önünde yasal hakkımızı kullanacağı mızı belirtmek isteriz.

Kamu hizmetleri alımında 4734 sayılı Kamu İhale Yasası gereğince tespiti halinde, ilana çıkan ihale ilanları Hani ilçesinde ilan yayınlanma hakkı bulunmasına rağmen gazeteye verilmesi gerekmektedir.İlanlar Verilmemesi durumunda Konu Gazetemizin Avukatları tarafından incelenmeye alınacak.
Kurumlar yapacakları ihale ilanlarını 4734 sayılı kanun ve yasalara uygun açık ihalelerini Basın İlan Kurumuna bildirmekle mükelleftir ve zorunludur. Gazetemizin hukuk avukatları tarafından ilana çıkan kurumların ilanları incelemeye alınarak ilânlar yasal takibe alınmıştır. Avukatlarımızın incelemesi sonrası konu yasaya aykırılığı tespitinde ise yasal hakkımızı kullanarak Hani Cumhuriyet Baş savcılığına gerekli suç duyurusunda bulunulup, yasa gereği ne yapılması gerekiyorsa o yapılacaktır

Hani İlçe Kaymakamlığı konuyu esastan ele alarak yayınlanan ilanların 4734 sayılı Kamu İhale yasasına göre gerekli incelemenin ve ihalelerin şeffaflığı konusunda gerekli çalışmalarında başlatılmasını istiyoruz.
Konu avukatlarımız tarafından incelendikten sonra mahkemeye gerekli suç duyurusunda bulunarak ihalelerin iptali, kusuru bulunan, ihaleyi hazırlayanlar hakkında ve bilinçli olarak suç işleyenler hakkında ayriyeten suç duyurusunda bulunacağımız bilinmelidir.
konu avukatlarımız tarafından incelenmektedir.
Kamu oyuna önemle duyurulur
Yaşar Mücahiddin ÜNAL
Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

HANİ ANALİZ HABER GAZETESİ

DİLARA ÖLMEZ

Exit mobile version