Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın tarih kokan Eğil İlçesine 4 ülkeden turist yağdı!

Diyarbakır’ın tarihi zenginlikleriyle ön planda olan kültürü, tarihi, ve manevi değerleriyle daima ön plana çıkmış ilçe Eğil İlçesi, dört ülkeden gelen yabancı turistleri ağırlıyor.

Diyarbakır’ın tarihi zenginlikleriyle ön

Diyarbakır’ın tarih, kültür ve manevi değerleriyle daima öne çıkan Eğil İlçesi yaz kış demeden yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarihi Eğil İlçesi’nin tanıtımı için tur operatörlerinin ağırlanması için İlçe Kaymakamı Volkan Hülür’e yönlendirdi.

4 ülkeden turist ağırlandı

Eğil İlçe Kaymakamı ve belediye başkanvekili Volkan Hülür, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Letonya, Estonya, Litvanya ve Azerbeycan’dan gelen tur operatörlerini Eğil ilçesinde ağırladı. Hülür, tur operatörlerine tarihi Eğil İlçesi’ni gezdirdi. Diyarbakır’ın incisi Eğil’in tarih ve kültür miraslarını gören operatörler İlçeye hayran kaldı.

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’nde mezarlığı bulunan Peygamberler kim?

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’nde bulunulduğuna inanılan ve Kur’an-ı Kerim’de 2 ayetten bahsedilen Hz. Elyasa (A.S),
Hz. Zulkifl (A.S) ile Nebi Harun-i Asefi,
Nebi Alak, Zenun, Danyal ile Hz. Elyasa (A.S)nin amcasının oğlu Hürmüz, Nebi Harun’un yeğeni ve yardımcısı Ruyem gibi Nebi ve velilerin kabirleri ilçede bulunmakta.

Kaynak : haber merkezi foto Eğil Kaymakamlığı