Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın merkezinde bir mahalle internetsiz kaldı!

Diyarbakır’ın orta yerinde Bağlar’da bir mahalle internetsiz kaldı. Hırsızların internet kablosunu kesmesiyle 3 haftadır internet verilemiyor.

Diyarbakır'ın orta yerinde Bağlar'da

Günümüzde neredeyse internet olmadan yaşayamaz hale geldik. Hem iş hem de eğitim hayatında çok önemli bir yere sahip olan internet aynı zamanda büyük bir eğlence aracı. Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bir mahallede 3 haftadır internet bulunmuyor. Hırsızların çaldığı kablo Diyarbakır’ın orta yerindeki Fatih Mahallesi’ni internetsiz bıraktı.

 

Ne zaman internet gelecek?

 

Fatih Mahallesi’nin internet kabloları 3 hafta önce hırsızlar tarafından kesilerek çalındı. O günden beri mahalleli internetsiz kaldı. Defalarca başvuruda bulunduklarını söyleyen mahalle sakinleri bir an önce internetlerinin yapılmasını isteyerek, duruma tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Havva Efe, “Üç haftadır internetimiz yok. Çocuklarımız mağdur, biz mağduruz. Defalarca aramamıza, aciliyetini belirtmemize rağmen kimse ilgilenmedi.  Aradığımızda kabloların çalındığını, bundan dolayı kablo değişiminin olmasın gerektiğini söylüyorlar. Kabloların kesik olduğunu biliyoruz. Biz Çözüm istiyoruz.  Bir an önce internetimizin tekrar bağlanmasını istiyoruz. Şu an sanki köyde yaşıyor gibiyiz. Bunun mağduriyetini biz çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Ceylan Birol isimli vatandaş ise, “Televizyonlarımız çalışmıyor, tabletlerimiz, telefonlarımız internete bağlı olduğu için hiç biri çalışmıyor. Okullar kapanmadan önce de öğrencilerimiz mağdur oldu. Okullar açılacak düşünüyoruz, ne yapmamız gerekiyor diye. Bir an önce internetin gelmesini istiyoruz” dedi.

 

Çocuklar derslerinden mahrum kaldı

 

Çocuklarının derslerinin büyük bir bölümünü internet üzerinden yaptığını, fakat kabloluarın çalınmasıyla derslerini yapamadıklarını belirten bir diğer vatandaş Muhammed Sefa, “Cep telefonundan bağlanıyoruz ama sürekli ek paket almak zorunda kalıyoruz. Bir de evde kesik olan internetin faturasını ödemeye devam ediyoruz. Her aradığımızda bahane üretiyorlar, mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Daha önce binanın içindeki elektrik kablolarının da çalındığını ifade eden vatandaşlar, hırsızlık olaylarına bir an evvel çözüm bulunmasını ve caydırıcı cezaların verilmesini istediler.

(DİLARA ÖLMEZ)