Diyarbakır’daki boş arsa bakın nasıl değerlendirildi?

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde bulunan ve atıl durumda olan boş arsa Bağlar Belediyesi tarafından çok amaçlı dinlenme parkı ve sosyal donatı haline getirildi.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nin Bağcılar Mahallesi’nde Yeni Hal karşısında 29 bin metrekarelik atıl durumdaki alana dönüştürdüğü çok amaçlı park projesi, çevredeki vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Sosyal donatı alanlarından spor tesisine kadar çeşitli özelliklere sahip olan park, çocuk oyun alanları, futbol sahası, fitness salonu, piknik ve dinlenme alanları gibi birçok özelliği içeriyor.

 

ÇEVRE SAKİNLERİ OLDUKÇA MEMNUN

 

Bağcılar Mahallesi sakinleri, uzun yıllardır atıl durumda olan bu arsanın belediye tarafından modern bir parka dönüştürülmesiyle bölgeye nefes aldıklarını ifade etti. Proje, çevrede yaşayan vatandaşlara ailece huzur içinde dinlenme imkanı sunarak olumlu tepkiler aldı.

HUZUR VEREN BİR PROJE OLDU

 

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, projenin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak çevre sakinlerinden gelen taleplere dikkat çekti. Titiz bir çalışma sonucunda projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Beyoğlu, “Bu bölgede böyle bir ihtiyaç vardı. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda güzel bir proje hayata geçirdik. İlçemize ve halkımıza nefes aldıran, huzur veren bir proje oldu. Bu nedenle mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Projede yer alan çeşitli sosyal donatılar sayesinde, bölge sakinlerinin spor yapma, çocuklarıyla vakit geçirme ve doğayla iç içe olma imkanları artmış oldu. Bağlar Belediyesi, çevre düzenlemesi ve yeşil alan projeleri ile şehir yaşamını iyileştirmeyi hedefleyerek vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor.

(ŞEHMUS SELÇUK)

Exit mobile version