Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da “Savaşta Kadın Olmak” Paneli Düzenlendi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Dicle Bir Damla Kulübü işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması münasebetiyle Filistin’de Hayatını Kaybeden Kadınların Anısına “Savaşta Kadın Olmak” adlı panel düzenlendi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kadın

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen panele Dekanlar, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman, Akademisyenler, Aile Destek Merkezinde bulunan kadınlar ve öğrenciler katılım sağladı.

DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman’ın açılış konuşması ile başlayan programda Kocaman, kadının ilerlemesi, akademiden siyasete, sanattan spora, eğitimden bilime hayatın her alanında kadınların daha görünür ve güçlü olması için çalışmanın bir kadın sorunu olmadığını, bu durumun, adil, kalkınmış, demokratik ileri bir toplum olabilmenin ön koşulu olduğunu ifade etti. Programda Dengbej Feleknas Esmer ve Dengbej Nurullah ağıtlar içeren dinleti seslendirdi.

Doç. Dr. Aslı Aydemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir “Militarizm, Savaş ve Kadın”, Dr. Öğretim Üyesi Esra Aslan Turan “Savaş ve Çatışmada Kadın Olmak”, Dr. Öğretim Üyesi Tahsin Kula ise “Toplumsal şiddetin önlenmesinde Kadının yönlendiriciliği: Sebe Kraliçesi Belkıs ve Ümmü Seleme Örneği” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Panelde savaşın ortasında kalan kadınların hayatlarına ve yaşadıkları zorluklara dikkat çekildi.

Panelin sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak : DİCLE ÜNİVERSİTESİ