Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Ramazan heyecanı başladı

Diyarbakır’da Ramazan’ın ilk teravih namazı Pazar akşamı kılınacak ve ilk sahur 10 Mart Pazar gecesi yapılarak Ramazana başlanacak!

Diyarbakır’da Ramazan’ın ilk teravih

Diyarbakır’da vatandaşlar 11 ayın sultanı Ramazan’ı Şerif ayına girmenin heyecanını yaşıyor. Vatandaşlar, Ramazan’a 1 gün kala semt pazarlarına akın etmeye başladı. Semt pazarlarında kalabalık gözlemlenirken vatandaş fiyatların yüksek olmasından yakındı.

Diyarbakır’da vatandaşlar, Ramazan ayını heyecanla bekliyor. Hazırlıklarını tamamlamaya çalışan vatandaşlar her sene olduğu gibi bu sene de Ramazanın gelmesiyle fiyatların yükselmesinden şikayetçi.

Ramazan ayına 1 gün kala birçok vatandaşta kurulan semt pazarlarına akın etmeye başladı. Sahur ve iftar hazırlığı için semt pazarlarına giden vatandaşlar pahalılıktan şikayetçi oldu. Semt pazarlarında artan sebze ve meyve fiyatlarındaki görüntü ise aynı. Fiyatlar cep yakıyor.

Diğer yandan Ramazanın başlamasıyla vatandaşlar Sahur ve İftar vakti saatini araştırmaya başladı. Peki Ramazan ayının ilk gününde sahur ve iftar vakti saat kaçta başlıyor?

İşte detayları…

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI YAYINLADIĞI GENELGEDE DİYARBAKIR’IN SAHUR VE İFTAR VAKİTLERİNİ BELİRLEDİ

Diyarbakır’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle sahur ve iftar vakitleri belli oldu. Sabah saatinin başlangıcından itibaren akşam ezanına kadar geçen süre içerisinde tutulacak olan orucun başlangıç saati de Diyanet’in yayınlamış olduğu saate göre açıklandı. Diyarbakır’da Ramazan ayının ilk gecesi imsak saati 05.12 olarak açıklanırken, İftar saati ise 18:28 olarak açıklandı. İmsak saatleri ilerleyen günlerde gerilemeye başlarken iftar saati ise tam tersi olarak daha ileri gitmeye başlayacak.

(RAMAZAN ÖZDEN)