Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da İhracat rakamları bir önceki yıla göre yüzde 21 geriledi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Yıldız Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2023 yılı verilerine göre Diyarbakır’ın ihracatında önemli bir düşüş yaşandığını açıkladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Yıldız Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2023 yılı verilerine göre Diyarbakır’ın ihracatında önemli bir düşüş yaşandığını açıkladı. 2023 yılında Diyarbakır’ın ihracat rakamının bir önceki yıla göre yüzde 21 düşüşle 231 milyon 216 bin dolar olduğunu belirtti.

Diyarbakır’ın 2023 yılında en fazla ihracatı Irak’a yaptığını ifade eden Türk, Irak’a yapılan ihracatta bir önceki yıla göre yüzde 5 düşüş yaşandığını dile getirdi. İlk beş ülke sıralamasında Irak’ı Çin, Rusya, İsrail ve Almanya’nın takip ettiğini belirtti.

Sektörel anlamda Diyarbakır’ın 2023 yılında en fazla ihracatı Demir ve Demir Dışı Metaller sektöründe gerçekleştirdiğini belirten Türk, bu sektörü Kimyevi Maddeler, Madencilik Ürünler, Elektrik ve Elektronik sektörleri izledi.

Ayrıca, meyve sebze mamulleri, halı, deri ve deri mamulleri, mücevher ve elektrik ve elektronik sektörlerinin en çok artış gösteren sektörler olduğunu, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller, Otomotiv Endüstrisi, Makine Aksamları, Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektörlerinin ise en çok azalış gösteren sektörler olduğunu açıkladı.

Deprem bölgesinde yer alan 11 il içinde en fazla düşüş yaşayan ilin Diyarbakır olduğunu belirten Türk, bu düşüşün büyük ölçüde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremden kaynaklandığını ifade etti.

ramazan özden