Diyarbakır’da DEM Parti’lilerden şehir turu

Diyarbakır'da DEM Parti'nin Mahalli idareler seçiminden kesin olmayan resmi sonuçlarına göre zaferle önde olması partililer tarafından sevinçle karşılandı.

Diyarbakır’da DEM Parti’nin Mahalli idareler seçiminden kesin olmayan resmi sonuçlarına göre zaferle önde olması partililer tarafından sevinçle karşılandı.

Diyarbakır’da yapılan yerel seçimlerin ardından DEM Parti’nin % 64 lük oy oranı ile ikinci sıradaki Ak Parti’ye 230 bin oy fark atması sevenlerine sokaklarda döktü.

 

Diyarbakırlılar araçlarıyla şehir turu attı. Şehrin en kalabalık caddeleri olan 75.yol, ofis Gevran Caddesi, Yaşar Kemal Caddesi gibi caddelerde trafik yer yer durma noktasına geldi.

 

ZAFER TURLARI ATILDI

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Partili) vatandaşlar bayrağını kapan aracıyla şehir turuna çıktı. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre %65 civarında bir oy oranı ile Diyarbakır’da zirveyi garantileyen DEM Parti’nin zaferini yollara dökülerek kutladılar.

 

Kalabalık kitleler bazen araçlarından çıkarak konfeti ve havai fişek fırlattılar. Meşalelerin de eşlik ettiği kutlamalarda zafer turu atan araçlara diğer araçlarda korna çalarak ve zafer işareti ile eşlik etti.

 

CEYLANLARDA MİTİNG HAVASINDA KUTLAMA

Seçim sonrası zafer turunda, araçlar Ceylanlar Alışveriş merkezinde buluştu. Burada müzik eşliğinde halaylar çekildi. Araç konvoylarını çevredeki yayalar da zafer işaretleriyle karşıladı. Uzun süre devam eden zafer turlarında davul zurnalar çalındı.

(RAMAZAN ÖZDEN)

Exit mobile version