Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da çay zamları yaşlıları yalnızlığa itti!

ÖZEL HABER ŞABAN YOLDAŞ
Artan maliyetleri gerekçe gösteren kahveciler çaya zam yaptı. Bir bardak çayın fiyatı çay ocaklarında 4 ile 5 lira olurken, kahvehanelerde ise, 6 lira oldu.

ÖZEL HABER ŞABAN YOLDAŞ Artan

Son yapılan zamlar çayhane ve kıraathane kültürüne de darbe vurdu. Sadece gençler değil artık yaşlılar da sosyalleşmek için arkadaşlarıyla, akranlarıyla zaman geçirmek için gittikleri kahvehane mekanlarından mahrum kalmaya başladılar.

Özellikle kıt kanaat geçimini yapan emekliler, yaşlılar sosyalleşmek için zamanlarını çay ocaklarında ve kıraathanelerde geçiriyorlar.
Durmak bilmeyen zamlarla beraber yaşlıların dostlarıyla sohbet için uğrak yeri olan çayhane ve kıraathaneler artık bir lüks haline geldi.
Diyarbakır gibi her köşe başında bir çay ocağı, aile bahçe, kafe ve kıraathanenin olduğu bir kent zamlar ile birlikte bir kültür de yok olmakla yüz yüze kaldı.
Yaşlılarımızın ve emeklilerimizin yalnızlıklarına derman olarak gördüğü çay ocaklarında bile bir bardak çayın fiyatı 5 liraya kadar yükseldi. Çay zamları ile birlikte halk arasında yöre adeti olarak bildiğimiz çay ısmarlama işi de maalesef tarih olurken, yaşlılarımız daha da yalnızlığa itildi.

ŞABAN YOLDAŞ