Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da cami cemaatinden tepki!

Diyarbakır’ın en büyük camisi olma özelliği taşıyan Selahattin Eyyubi Camisi’nin otoparkının ücretli olması cemaatin kafasını karıştırdı. Bölgenin en büyük Camisini Cumhurbaşkanı Erdoğan açmıştı.

Diyarbakır’ın en büyük camisi

Diyarbakır’da iş insanı İhsan Arslan tarafından Yenişehir İlçesi’nde yaptırılan Selahaddin Eyyubi Camisi ve Külliyesi, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından açıldı. 43 bin 500 metrekarelik alanda yapılan Selahattin Eyyubi Camisi, 25 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklüğe sahip. İnşası 6 yıl süren cami, bölgenin en büyük cami olma özelliğini taşıyor. 500 milyon liraya mal olan caminin 5 kapısı bulunuyor. Caminin bünyesinde 700 kişilik bir konferans salonunu, bin 500 metrekarelik fuaye ve sergi salonu ile 500 araçlık otopark yer alıyor.

‘Namaz kılmak 20 TL’

Caminin otoparkına girenler 20 TL otopark ücreti ödemek zorunda. Ücretten habersiz camiye ibadetlerini yerine getirmeye gelen bazı cemaat üyeleri şaşkına döndü. Caminin otoparkının ücrete tabi tutulması şaşkınlıkla karşılanırken, 20 liralık otopark ücreti nedeniyle camiye gelen bir daha araçla gitmiyor. Cami otoparkının ücretli olması sosyal medyaya da yansıdı. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Önemle duyurulur! Selahattin Eyyubi Camisinde namaz kılmak isterseniz, araçla girerseniz namaz kılmak için 20 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Bu kadar lüks cami yaptılar, biz de sonucuna katlanmayız” siteminde bulundu. (AMİDA HABER)