Diyarbakır’a 3 yeni kitap kazandırılacak

Dicle Üniversitesi ile Sur Belediyesi arasında basımı gerçekleştirilecek olan kitaplara dair işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, “Diyarbakır Sanat Tarihi Yazıları”, “Çok Katmanlı Kültür Mirasında Diyarbakır Suriçi Mimarisi” ve “Diyarbakır Surlarında Figüratif Yorumlar” adlı kitapların basımı gerçekleşecek.

Üniversite yerel yönetim ilişkilerinin güçlendirilmesi hedefine binaen Dicle Üniversitesi ile Sur Belediyesi işbirliğiyle söz konusu kitapların topluma kazandırılması amacı ile gerçekleştirilen protokol, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Sur Belediye Başkan Vekili Asım Solak tarafından imzalandı.

“DİYARBAKIR SANAT TARİHİ YAZILARI”

Cumhuriyetin 100. yılı ve Dicle Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yılı çerçevesinde hazırlanan kitaplar Doç. Dr. Sahure Yariş ile Doç. Dr. Nursen Işık tarafından derlenmiştir. Doç. Dr. Sahure Yariş’in yazarı olduğu “Diyarbakır Sanat Tarihi Yazıları” kitabı bilimsel içerikli bir kaynak niteliğinde olup, herhangi bir konu sınırlamasına gidilmeden teknik kurallar gözden geçirilerek uyumlu ve akıcı bir bütünlük ile oluşturulmuştur. Çalışmalar kitap içerisinde sıralanırken araştırmaların içeriği göz önünde bulundurulmadan yazarların isimlerinin alfabetik dizimine göre belirlenmiştir.

“ÇOK KATMANLI KÜLTÜR MİRASINDA DİYARBAKIR SURİÇİ MİMARİSİ”

Doç. Dr. Nursen Işık’ın yazarı olduğu “Çok Katmanlı Kültür Mirasında Diyarbakır Suriçi Mimarisi” adlı kitapta kentin ilk yerleşim merkezi olan Suriçi bölgesindeki kültürün ve mimari eserler ayrıntılarıyla tanıtılmaktadır.

“DİYARBAKIR SURLARINDA FİGÜRATİF YORUMLAR”

“Diyarbakır Surlarında Figüratif Yorumlar” adlı kitapta ise Diyarbakır’ın kültürel zenginliklerini gelecek nesillere aktarmanın yanında, medeniyetlerin kimliğinin oluşmasında kültür varlıklarının korunmasının oldukça önemli bir role sahip olduğu belirtilmektedir.

Exit mobile version