Diyarbakır Valiliği’nden kuvvetli yağmur ve kar yağışı Alarmı

Diyarbakır Valiliği, Meteoroloji Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğü Hava tahmin Raporu doğrultusunda vatandaşları olası kuvvetli yağmur ve kar yağışı konusunda uyardı.

 

 

Diyarbakır Valiliği, Meteoroloji Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğü Hava tahmin Raporu doğrultusunda vatandaşları olası kuvvetli yağmur ve kar yağışı konusunda uyardı

 

Valilikten yapılan resmi açıklamada: Bölgede olası sel ve su taşkınlarına karşı her an dikkatli olunması çağrısında bulundu.

 

Diyarbakır Valiliği kentte kuvvetli yağmur ve kar yağışı olacağını duyurdu. 21 Ocak Cumartesi günü (bu gece) saat 00.00 ile 22 Ocak Pazartesi günü saat 15.00 arasında kuvvetli yağmur ve kar yağışının olacağını belirten Valilik, vatandaşlara olası sel ve su baskınları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirti.

 

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

 

“Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; bu gece saatlerinden itibaren görülecek yağışların, Diyarbakır’ın kuzey ilçeleri (Dicle, Hani, Lice, Kulp) ile Batman’ın kuzey ilçelerinde (Sason ve Kozluk) kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

 

Genellikle yağmur, 1200 m üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer-yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor.

 

Kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel, su baskını ile kar yağışı beklenen yerlerde ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Başlama ve bitiş zamanı: 21.01.2024 00.00 -22.01.2024 15.00 Tüm vatandaşlara duyurulur.”

Kaynak : haber merkezi

Exit mobile version