Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Valiliği ve Meteorolojiden Yağış Uyarısı

Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğü’nden Diyarbakır’a Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğü’nden Diyarbakır’a

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır’da yarın yağış olacağını belirterek, sarı kod ile uyardı.
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, yarın için hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır, Bingöl, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Adıyaman ve Batman’ın kuzey, Muş ve Van’ın güney, Bitlis’in güney ve batı, Mardin’in doğu ilçelerinde kuvvetli; Şırnak’ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların, Cumartesi günü gece saatlerine kadar etkili ve genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, 1.200m üzeri rakımlı kesimlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.
Diyarbakır Valiliği ve Meteoroloji 15.Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır için sarı kodlu uyarı verildi. Yapılan Resmi açıklamada, Diyarbakır Merkez başta olmak üzere Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde kalan Hani, Çermik, Çüngüş, Ergani, Eğil, Dicle, Kocaköy, Lice, Kulp, Silvan, Hazro ilçelerinde şiddetli yağışların olacağı sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.
Öte yandan kırsal kesimlerdeki yüksek rakımlı tepelerde ve o bölgelerde kalan alanlara kar yağışının olacağı tahmin ediliyor. ( DİLARA ÖLMEZ )