Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Atalar’dan “Ziraat Mühendisleri 177. Yılı Kutlu Olsun” Mesajı

İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kutlama mesajı yayımladı.

Atalar Mesajında, Üretimde önemli bir yer tutan ve tarımsal gelişme için önemli görevlerden birini üstlenen Ziraat Mühendislerinin 177 yılını kutladı. Tarımın ülke ekonomisine olan katkının yok sayılamayacağını ifade eden İl Müdürü Atalar, ziraat mühendislerinin de bu kalkınmada mühim görevler üstlendiğini ifade etti.

Diyarbakır il Tarım ve Orman Müdürü Atalar, Ziraat Mühendisleri Günü ve ziraat mühendisliği hakkında şu bilgileri verdi:

“10 Ocak 1846 tarihinde tarımsal eğitim alanında ilk adımlar atılmıştır. Uzun yıllardır 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü olarak kutlanmaktadır. Ziraat mühendisi, mühendislik teknolojisi ve biyoloji biliminden faydalanarak toprak ve suyun korunması, tarımsal ürünlerin işlenmesi ile ilgili tarımsal sorunlara çözümler üretir. Ziraat mühendisliği bitkisel üretim (tarla bitkileri, bahçe bitkileri) ve zootekni (büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirme ve ıslahı, kümes hayvanları, arıcılık, yemler ve hayvan besleme, biyometri ve genetik) yanında süt teknolojisi, tarımsal biyoteknoloji, tarım makinaları, tarımsal enerji sistemleri, tarımsal yapılar (kültür-teknik), arazi ve su kaynakları, toprak bilimi ve bitki besleme, tarım ekonomisi, tarım ürünleri teknolojisi, bitki koruma, peyzaj mimarlığı, biyoyakıt ve biyogaz enerji üretimi alanlarında uğraş veren mühendislik dalıdır.”

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yaptığı açıklamada ”Sahada var gücüyle çalışan öncelikle İl ve İlçe Müdürlüklerimiz de görev yapan ülkemizin tarımının gelişmesi ve kalkınması için emek veren bütün Ziraat Mühendislerinin 10 Ocak Ziraat Mühendisliği gününü en içten dileklerimle kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

ŞABAN YOLDAŞ

Exit mobile version