Dicle Üniversitesi Latin Amerikaya açılıyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Uluslararası Ağını Latin Amerika İle Genişletiyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi, uluslararası ilişkilerini genişletmek ve bölgedeki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla Latin Amerika bölgesinde yer alan ülkelerdeki üniversiteler ile ikili çalışmalar yürütüyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında Uruguay’da yer alan ve teknolojik altyapısıyla öne çıkan akademik birimlerden olan Universidad Tecnología del Uruguay (Uruguay Teknoloji Üniversitesi) ile İyi Niyet Anlaşması imzalandı. İlk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç tarafından imzalanan anlaşma, Uruguay’ın başkenti Montevideo’da düzenlenen tören ile Universidad Tecnología üst yönetim kurulu üyeleri tarafından imzalanarak hayata geçirildi. Anlaşma kapsamında iki üniversite arasında farklı alanlarda iş birliği yapılması planlarının yanı sıra ortak bir Erasmus KA+171 başvurusu da gerçekleştirildi.

Törene üniversitemizi temsilen iştirak eden Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Solmaz, ikili iş birlikleri kapsamında Universidad Tecnología’nın davetiyle ülkedeki farklı kampüslerde yaklaşık 150 öğretmenin katıldığı bir dizi atölye çalışması gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Montevideo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar’ı da makamında ziyaret etti. İki ülke arasındaki coğrafi uzaklığa rağmen kurulan bağlantı ve ilişkilerin önemine dikkat çeken Özçuhadar, Dicle Üniversitesi’nin bu yöndeki girişimlerini tebrik ederek iş birliklerinin artmasını temenni etti.

(DİCLE ÜNİVERSİTESİ)

Exit mobile version