Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti’de o ilçede 15 aday adayı belirledi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nde (DEM) Parti Ergani Belediye başkan aday adayları belli oldu. Edinilen bilgiye göre Ergani İlçesinde Belediye Başkanlığı için 15 kişi DEM Parti’de aday adayı olarak başvurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi

25 Aralık’ta başvuru süreci sona ererken, DEM Parti’de 6 Ocak ile 14 Ocak tarihinde adayların belirlenmesi için sandık kurulacak. Böylece adayların seçimle belirleneceği Ergani ilçesinde ön seçim sandıklarının kurulacağı vurgulandı.

 

Söz konusu seçimlerde oyların yarısından fazlasını alabilen adayların çıkmaması durumunda ikinci kez seçim sandıkları kurulacak.

İlk turda yapılan seçimde en fazla oyu alan ilk iki sıradaki adaylar ikinci turdaki bu seçim yarışını kazanarak Ergani Belediye Başkanlığı olarak aday gösterilecek.

 

ÖN SEÇİMDE KİMLER OYLANACAK?

 

Yapılacak ön seçimlerde, eşbaşkan adaylarının yanı sıra, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri için de oy kullanılacak. İlk kez bu seçimde böyle bir oy kullanılırken daha önceki seçimlerde sadece belediye eşbaşkanları için oy kullanılıyordu.

 

Adayların belirlenmesinde kimlerin oy kullanacağı ise merak konusu.

Parti üyeleri ve yöneticilerin oy kullanması beklenirken, kentteki sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, odalar ve derneklerin yöneticileri de ön seçimlerde oy kullanabileceği söyleniyor. Demokratik bir şekilde adayların belirlenmesi açısında kentin tüm dinamiklerinin katılımıyla geniş bir yelpazeyle adaylar belirlenmesinin önemi vurgulandı.

 

ADAY ADAYLAR BELİRLENDİ

 

25 Aralık 2023 tarihinde başvuruların alındığı DEM Parti’te aday adayları olarak, 15 kişinin ismi geçiyor.

DEM Parti Ergani İlçe Teşkilatından alınan isimler, Yasemin Uçer, Sündüz Şener, Aysel Baran, Mukaddes Bali Doğan, Birsen Azak, Ali Sargül, Mehmet Taşkesen, Murat Yergin, Zülküf Uçer, Ferman Aslan, Şiyar Güldiken, Mehmet Özçiçek, Sedat Zengin, Enveri Malçok ve Metin yiğit olduğu belirtildi.

( DİLARA ÖLMEZ )