Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çınar’da Kutbettin Arzu Bilgi Evi Açıldı

Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde Kutbettin Arzu Bilgi Evi ve Akademik Lise’nin Açılışı Düzenlenen Törenle Gerçekleştirildi

Diyarbakır'ın Çınar İlçesinde Kutbettin

Diyarbakır Valisi Su: Yapılan Hizmetlerde Eski Bakanlarımızdan Merhum Kutbettin Arzu’nun İsminin Yaşatılmasını istiyoruz dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çınar Kaymakamlığının ortak çalışması sonucu,eski bakanlarımızdan merhum Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu’nun adının verildiği Bilgi Evi ve Akademi Lise yapılan bir tören hizmete açıldı.

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, okulun açılışında yaptığı konuşmada,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde birçok hizmetlerin gerçekleştirildiğini belirtti.Vali Su,konuşmasının devamında Çınar ilçemizde yapılan hizmetlerde Hükümetimiz döneminde bakanlık yapan rahmetli sayın Bakanımız Kutbettin Arzu’nun ismini yaşatmayı amaçlıyoruz dedi.

Çınar ilçemiz yapılan ve yapılacak Hizmetlerle Hak ettiği Noktaya Gelecek

Çınar ilçesinde gerçekleştirilen hizmetleri de anlatan Vali Su, “Son 4 yılda Çınar’da yaklaşık 550 kilometre asfalt, 67 bin metrekare kilitli parke taşı, Oyun grupları, basketbol potaları, sahalar ve tarihi Zerzevan Kalesi’nde karşılama merkezi gibi projelerle Çınar’ın gelişimine katkı sağlandı.Çınar İlçesinin Turizm alanında gelişmesi için önemli adımların atıldığını belirterek, Yarı olimpik yüzme havuzu inşa ettik ve gençlik merkezleri ile 2 yeni halı saha projemiz ise devam ediyor. Ayrıca, ilçede kütüphane yapım çalışmaları içerisindeyiz.Yani her alanda, her noktada hizmetlerimiz devam ediyor. Bu hizmetler sadece Çınar ile sınırlı değil, il genelinde de tüm ilçelerimizdede devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Çınar İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz ve Tarımsal Strateji ve Politika Geliştirme Merkezi (TARPOL) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mehdi Eker’de konuşma gerçekleştirdi

Yapılan Konuşmaların ardından Vali Su ve beraberindekiler tarafından, “Kutbettin Arzu Bilgi Evi ve Akademi Lise”nin açılışı yapıldı. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, eski Bakan Arzu’nun ailesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

(RAMAZAN ÖZDEN)