Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı kongreye gitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı kongreye gitti. Kongrede konuşan CHP Genel Başkan aday adayı Özgür Özel, “Barış, demokrasi ve kardeşliğe dair ne varsa bizimdir. Bu talepler asla suç değildir. Diyarbakır’ın barış ve kardeşlik talebi karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan Abdullah Atik yeniden Başkan seçildi.

Mevcut Başkan Abdullah Atik’in tek liste çıkardığı Diyarbakır il kongresi bir düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, ilçe Başkanları, STK temsilcileri ve üyeler katıldı. Kongrede Divan Başkanlığını Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yaptı.

Oylama öncesi İl Başkanı Abdullah Atik, Milletvekili Tanrıkulu, Özgür Özel ve Aylin Nazlıaka birer konuşma yaptı.

ATİK: “ARTIK BÜTÜN KÖYLERDE VARIZ”

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, partinin Diyarbakır İl Kongresi’nde; “40 yıldan sonra milletvekili çıkarmayı başardık. Bu bir tarihi rekordur. En önemlisi ilimizin her bölgesine temelimizi attık. Daha önce köylerde tek bir oyumuz yokken örgütümle her köyde 5, 10, 20, 50 oy almayı başardık. Oy almadığımız köy hemen hemen yok denilecek kadar azdır. Artık her köyde CHP’liler var. Sağlam temelimiz var, bize gönül vermiş yoldaşlarımız var. Bundan sonraki süreçte işimiz çok daha kolay olacak. Artık 1 vekili değil en az 3 veya 4 vekil bekliyoruz” dedi.

TANRIKULU: “DİYARBAKIR’IN BİZDEN BEKLENTİSİ VAR”

CHP Diyarbakır İl Kongresi’nde Divan Başkanı seçilen milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “Partimizi halkın partisi yapacağız. Halkın partisi yapmak için bu kongre ve kurultayları yapıyoruz. Partimizi gerçek anlamda emekçilerden, yoksullardan, kadınlardan, ezilenlerden yana bir çizgiye taşımamız lazım…. Seçimlerde Genel Başkanımıza, Diyarbakır’dan büyük destek olundu. Milletvekili seçimlerinde büyük destek aldık. Onun da yükü bizlerin omzunda. Bu halkın, bölgenin ve Diyarbakır’ın bizden büyük beklentileri var. O beklentilere layık olacak bir siyasal çizgiyi, partimizde oturtmamız lazım” dedi.

‘İKİ ŞEYİN RENGİ OLMAZ’

Haksızlık nerede olursa olsun hep karşısında durduğunu belirten Özel şunları söyledi, “İki şeyin rengi olmaz. Birincisi bir annenin göz yaşı, ikincisi emekçinin alın teri. Annelerin gözünden yaşların süzülmediği, emekçinin hakkını aldığı yarınları birlikte yaratacağız. Gaafpar Okan, Tahir Elçi ve Ape Musa’yı saygıyla anıyorum. Barışa ve demokrasiye, kardeşliğe dair ne varsa hepsi bizimdir. Bu talepler asla suç değil. Diyarbakır’ın barış kardeşlik talebi karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.

‘KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABA İÇİNDE OLACAĞIZ’

Kürt meselesi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Özel, “Türkiye’yi bir dönem ‘Kürt sorunu benim meselem’ diyen biri yönetiyor. Ama şimdi ‘Kürt sorunu yoktur’ diyerek inkar ediyorlar. Kürt sorunun demokratik çözümü için çaba içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

‘KAYYUM HANÇERİNE KARŞIYIZ’

Kayyum uygulamalarına da tepki gösteren Özel sözlerini şöyle sürdürdü, “Manisa, Yozgat ve Ankara’da oy alıp belediye başkanı seçebilirsin. Ama Mardin’de, Van’da ve Diyarbakır’da oy vererek başkan seçeceksin ben görevden alırım, kayyum atarım diyeceksiniz. Biz kayyum hançerini reddediyoruz. Ayrıca hangi partiye oy verirlerse versinler, Diyarbakır’daki vatandaşların verdiği oy diğer illerdeki gibi aynıdır, eşittir” dedi.

‘ŞUNUN YANINDA DURMALIYIM, ŞUNUN KARŞISINDA OLMALIYIM SİYASETİ KAYBETTİRDİ’

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki CHP’nin almış olduğu tavrı eleştiren Özel, “28 Mayıs’ta çok üzüldük. Genel başkanımızın aldığı oy çok önemliydi. Seçim yenilgisi hepimizin boynunu büktü. Ayrıştıran anlayışa itiraz etmemiz gerekiyor. Türkler-Kürtler, Aleviler- Sünniler, o kutbu şeytanlaştıran ve kazandıran siyasete itiraz ediyorum. 28 Mayıs seçimlerinde şunun yanında durmalıyım, bunun karşısında olmalıyım politikası bize kaybettirdi. Nerede duracağını bilen, kiminle olacağın bu parti emekçiler ve yoksullar, barışa ve hürriyete inanların partisidir.

‘SOYLU’YA KARŞI SİZİ MAHCUP ETMEDİM’

Partililerden destek isteyen Özel, “Partinin gözü önünde büyümüş biriyim. Parlamentoda kendi görev alanında büyük mücadele verdim. Üyelerin başlarını hiç önlerine eğdirmedim. Parlamentoda Recep Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu’ya karşı sizi hiç mahcup etmedim. Yol verirseniz hep birlikte yürüyelim, partimizi iktidara götürelim. Hep birlikte partimizi ayağa kaldıracağız. Diyarbakır yol değil, hedeftir. Özgürlük için ve iktidar için hedeftir. Hep birlikte başaracağız” diyerek sözlerini tamamladı.