Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu projelere yüzde 50 hibe desteği verilecek

Diyarbakır’ın önemli kuruluşların ev sahipliğinde gerçekleşecek “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı” üreticilere tanıtıldı.

Diyarbakır’ın önemli kuruluşların ev

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ev sahipliğinde, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında yatırımcılara verilecek olan yüzde 50 hibe desteği tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tanıtım programına DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, Ergani Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karadaş, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdüresi Naide Erdoğmuş katıldı. Üreteciler de tanıtım programında hazır bulundu.

‘Hangi projelere ne kadar hibe verilecek?’

Hibe programı ile ilgili üreticilere bilgi veren DTB Başkanı Engin Yeşil, projelere yüzde 50 hibe verileceğini duyurdu. Hibe desteği ile Diyarbakır tarımının gelişeceğine dikkat çeken Yeşil, üretici ve çiftçilerin kendilerine uygun proje hazırlayarak destekten faydalanmalarını istedi. Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hamit Kale de başvuruların 19 Şubat’ta son bulacağını hatırlatarak, altyapı projelerinde 3 milyon liralık, ekonomik yatırım projelerinde ise 14 milyon liraya kadar destek verileceğini açıkladı. Kale, başvuruların online yapılabileceği aktararak, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklendiğini, yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanacağı ifade etti.

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Murat Türker ise program kapsamında tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanmasının yanı sıra hayvancılık ve su ürünleri, seralar, arıcılık, yenilenebilir enerji kullanımı gibi pek çok konuda yatırımcılara hibe desteği sağlanacağı söyledi.

KAYNAK : HABER MERKEZİ