BESYO Öğrencisi Sezgin Ataç’tan Tarihi Başarı

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun olan Antrenör Osman Çelik’in çalıştırdığı Antrenörlük eğitimi bölümü öğrencisi ve Milli Sporcu Sezgin Ataç,  İspanya’nın Sevilla kentinde yapılan Zurich Sevilla Maraton'unda 2 saat 8 dakika 40 saniye Türkiye cumhuriyeti tarihin koşulmuş en hızlı maraton derecesini koşarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun olan Antrenör Osman Çelik’in çalıştırdığı Antrenörlük eğitimi bölümü öğrencisi ve Milli Sporcu Sezgin Ataç,  İspanya’nın Sevilla kentinde yapılan Zurich Sevilla Maraton’unda 2 saat 8 dakika 40 saniye Türkiye cumhuriyeti tarihin koşulmuş en hızlı maraton derecesini koşarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Ayrıca Ataç, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için Raiking puan sıralamasında Olimpiyat yolunda büyük bir avantaj kazandı. Atletizm tarihinde Türkiye doğumlu atletlerin içerisinde maratonda dereceyi koşan sporcu oldu. 30 saniye ile olimpiyat kotasını kaçıran Milli atlet Ataç, Paris 2024 olimpiyat kotası almak için çalışmalarına devam edecek.

KAYNAK : Dicle Üniversitesi

Exit mobile version