2011 yılında bir fikir olarak ortaya atılan ve o günden sonra her temmuz ayında gündemleştirilen ‘Plastiksiz Temmuz Harekâtına büyük ve anlamlı bir destek te Wordpac Kağıt ve Ambalaj firmasından geldi.
Firma Genel Müdürü Mahmut Beşenk, öncelikle tüm sektörlerin plastikten vaz geçerek endüstriyel ve geri dönüşümsel ambalaj ürünlerine yönelmelerini istedi.
Dünyanın ve Türkiye’nin Plastik ve plastik zararlılarının kıskacında olduğuna dikkat çeken Wordpack Şirketler gurubu Genel Müdürü Mahmut Beşenk ülkede plastik alanında bir seferberliğin gerçekleştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Dünya her geçen gün çok daha kötüye gidiyor ve insanlar dünyayı kurtarmak için gereken özeni göstermiyor. Bu çerçevede üzerimize düşen sorumluluğu tereddüt etmeden kabul edip, öncelikli olarak kendi sektörümüzde rehabiliteye başladık ve dünya çapındaki satış portföyümüzün büyük çoğunluğunu endüstriyel ormanlar ve geri dönüşümsel ürünlere entegre etmeye çabalıyoruz. Malumunuz bu ay Temmuz Plastiksiz Temmuz harekatının çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Malumunuz 2011 yılında geliştirilen ve plastik kullanımını azaltmaya yönelik bir fikir olarak yaşam bulan bu fikir, insanları, Temmuz ayında tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımını reddetmeye teşvik ederek kullandığımız plastik miktarıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Bizler Wordpack ailesi olarak tamamen doğal ve geri dönüşümlü dünyanın aksiyonlarını destekliyoruz. Daha bir dünya için bu aksiyonu millileştirme girişimlerimiz de aralıksız devam etmektedir. Tüm dünyadaki çalışmalarımız ile birlikte Türkiiye ve Türkiye’nin doğusundaki özel çalışmalarımız aralıksız devam ediyor, bu çerçevede Ambalaj, kağıt, karton vs sektöründe öncü bir firma olarak Wordpack olarak farkındalıklar oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Beşenk, Plastiklerin doğaya verdikleri ciddi zararları görmezden gelmenin sonu geciktirmediğine de vurgulayarak, “Evet, plastiklerin doğaya dünyamıza ve ülkemize verdiği zararları anlatmak, bu zararlı elementlerden dünyayı temizlemek hepimizin görevi. Düşünsenize deniz çöplerinin yüzde 50 ile yüzde 80’i plastik çöplerden oluşuyor. Deniz ve okyanuslarda 90 ile 140 milyon ton plastik çöpün yüzdüğü bilimsel tahminler arasında. Bu hızla dünyanın sonunun nasıl olacağını düşünmek dahi istemiyorum” ifadelerini kullandı.
Wordpack kağıt ve ambalaj firması olarak ulusal anlamda bu tehlikenin farkına varılarak artık geri dönüşümsel ve sırf bu tüketim için üretilen ürünler üzerinden çaba sarf etmenin gerekliğinin altını çizen Mahmut Beşenk, “Dünyamızın sonu gelmeden insanlık görevimiz olan ‘Dünyayı pansuman etme’ görevimizi önce normal dünyamızdaki tüm plastik kullanımlarının yerine kağıt ürünlerini seçerek başlamalıyız. Böylece denizlerimizdeki ve karalardaki milyonlarca tonluk plastiği ancak böyle yok edebiliriz” diyerek çağrıda bulundu.