15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Ahmet Turgay Yaşar, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İpek Satar, Akademisyenler, Eczacılar, öğrenciler katılım sağladı.
Eczacılık Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Geleneksel Beyaz Önlük Giydirme Töreninde konuşan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İpek Satar, eczacının, ilacın keşfi ve üretiminden hastaya sunumuna kadar her aşamasından sorumlu olduğunu, eczacılık mesleğinin ise topluma hizmet eden önemli mesleklerin başında geldiğini belirtti.
Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Ahmet Turgay Yaşar da öğrencilere etik olmaları konusunda ve kendileri geliştirmeler üzerine de tavsiyeler verdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise önlük giyecek olan öğrencileri kutlayarak konuşmasına başladı. Karakoç, öğrencilerin, temizliğin ve saflığın ifadesi olan bembeyaz önlüklere yaşamları boyunca leke sürdürmeyeceklerine yürekten inandığını dile getirdi ve öğrencilere kendilerini geliştirmeleri konusunda kararlı olmalarına vurgu yaptı.
Rektörümüz, dekanımız, akademisyenler ve diğer katılımcılar, Eczacılık Fakültesi 1’nci sınıf öğrencilerine önlüklerini giydirmeleriyle geleceğin eczacıları, mesleklerine ilk adımlarını atmanın heyecanı ve gururunu yaşadı.
Program, Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Berat Beran’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kariyer Yolculuğu” konulu söyleşi ile devam etti.
Beran, 1973 yılında Diyarbakır’da açtığı Beran Eczanesi’nden, bugün 21 bin m² üretim tesisleri, 127 ürünü ve 700’ü geçen çalışanıyla hizmet veren, sosyal sorumluluk projelerine imza atan Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş’ye uzanan başarı hikayesini, bu süreçte edindiği değerli bilgi ve deneyimlerini çoğunluğu öğrencilerden oluşan katılımcılar ile paylaştı.
Ecz.Berat Beran, eczacılık, ilaç sektörü ve mesleki deneyimleri hakkında öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilik yılları ve iş hayatında karşılaştığı zorluklar karşısında nasıl akılcı çözümler bulduğuna değinen Beran, hayatta şans diye bir şey olmadığını, başarıya ulaşmak için bıkmadan ve zorluklara karşı dik durarak çok çalışmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Bugün Türkiye’nin önde gelen yerli ilaç firmalarından birisi olmasının temelinde girişimci bir ruh, çok çalışma azmi ve daima risk almada cesaretli olmanın önemine değindi.
Çalışmak, öğrenmek ve üretmek konusunda istekli olan herkese destek olacaklarını vurgulayan Beran, fakültemiz öğrencilerine de gerek staj gerekse mezuniyet sonrası iş hayatında firma olarak destek olabileceklerini ve kapılarının açık olduğunu söyledi.
Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından söyleşi Rektörümüzün Beran’a plaket vermesi ile sona erdi.
Kaynak: Dicle Üniversitesi