Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bağlar ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan adayı ne vadediyor?

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediye Başkan adayı Cengiz Aydın, ilçenin sorunlarını ele alarak yetki verilmesi durumunda HÜDA PAR olarak hayata geçirecekleri plan ve projeleri paylaştı.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe

31 Mart yerel seçimler öncesinde çalışmalarına hız veren HÜDA PAR Bağlar İlçe Belediye Başkan adayı Cengiz Aydın, ilçenin alt yapıdan ulaşıma, kentsel dönüşümden sosyal alanlara, eğitimden bağımlılıkla mücadele alanına birçok problemi alarak sorunların çözümüne yönelik projelerinin olduğunu söyledi.

31 Mart seçimleri için Bağlar’daki adaylıklarının “bizim işimiz Bağlar” ön sloganıyla başladığını belirten Aydın, “Bilindiği üzere Bağlar, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri ve merkezi konumdayız. İçerisinde bulunduğumuz Dörtyol Kavşağı da Bağlar’ın kalbi niteliğindedir. Bizim Bağlar’a yönelik projelerimiz var, çünkü diyoruz ki bir belediye başkanının işi, bulunduğu ve seçildiği belediyeye hizmettir.” dedi.

“Dörtyol Meydanı büyük bir sorun olarak Bağlar’ın kalbindedir”

Merkez Bağlar ilçesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Dörtyol Kavşağı’ndaki sorunları ve çözümüne yönelik projelerini aktaran Aydın, “Öncelikle Dörtyol Kavşağı ilçenin kalbi durumundadır ve 6 yoldan müteşekkil bir meydandır. Bu meydanı Bağlar Meydanı olarak değiştirip metruk ve 40-50 seneyi aşkın yapıları kamulaştırarak Bağlar’a güzel bir Dörtyol Meydanı oluşturmak istiyoruz. Çünkü Bağlar’ın kalbinde büyük bir sorun olarak duruyor. Eskiden buralar ticaret merkeziydi, kan pompalayan meydandı. Ancak buradaki trafik sorunu yüzünden insanlar her gün sorun yaşamaktadır.” diye belirtti.

“Bağlar Belediyesi’ne geldiğimizde öncelikli işlerimizden bir tanesi kötü alışkanlıklarla mücadele etmek”

Bağımlılıklarla mücadele alanındaki projelerine de değinen Aydın, “Kaynartepe ve birçok mahallede metruk binalardan ötürü gençlerimiz uyuşturucuya ve kötü alışkanlıklara duçar oldu. Bağlar Belediyesi’ne geldiğimizde öncelikli işlerimizden bir tanesi kötü alışkanlıklarla mücadele etmek ve gençlerimizi hakkettiği değerlere kavuşturmaktır. Bağlar’ın sadece gençlik ile ilgili bir sorunu yoktur. Kapkaç, hırsızlık dediğinizde maalesef Bağlar dillendirilmektedir. Bağlar’ın bu kötü, makus değerini değiştireceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Kentsel dönüşüm ile Bağları yeni baştan imar, inşa ve ihya edeceğiz”

Kentsel dönüşüm noktasına bir an önce el atılması gerektiğini belirten Aydın; HÜDA PAR belediyeciliğinde kentsel dönüşümü rantsız ve çıkarsız olarak sadece milletin ve vatandaşların kazanacağı, belediyenin de fedakârlık edeceği ve elini taşın altına koyacağı, imar noktasında rahatlatacak projelerle Bağları yeni baştan imar, inşa ve ihya etmek istediklerini kaydetti.

“Belediyecilik siyaset üstü bir iştir, hizmetle alakalıdır”

Aydın, “Bağlar bir daha bir depremi kaldıramaz! Yapı stoku alabildiğince eskidir ve gerçekten bir daha ölümlerin yaşamaması için HÜDA PAR belediyeciliğine kardeşlerimizin destek vermesini bekliyoruz. Çünkü bu iş siyaset üstü bir iştir, hizmetle alakalıdır. Ancak bugüne kadar belediye başkanlığı yapan kardeşlerimiz maalesef dertleri bu noktada belediye olmamıştır. Her gün bir başka dertle Bağlar ilçesi eski köy halini halen devam ettirmektedir. Bağlar’ın Alipınar Mahallesi diye bir merkez mahallesi vardır ki burası Bağlar’ın ilk mahallelerindendir. 2024 yılındayız ve biz şu anda Bağlar’ın merkez mahalleleri içinde halen toprak evle karşılaşıyoruz. Alipınar Mahallesi, mahalle olduğundan beridir belediyecilik hizmeti görmemiş. Biz; Bağlar’ın sorunlarını, sıkıntılarını ve çözümlerini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kötü alışkanlığa bulaşmış gençlerimizi teknoloji ile tanıştıracağız”

Bağlar’ın gençlerine dair çok ciddi projeleri olduğunun altını çizen Aydın, “Örneğin ‘Tekno Bağlar’ inşa edeceğiz Allah’ın izniyle. Kötü alışkanlığa bulaşmış gençlerimizi teknoloji ile tanıştıracağız, yazılım üreteceğiz, drone üreteceğiz ve web tasarımına dair birçok teknolojik üsler kuracağız inşallah. Bunları yaparken de çok ciddi bir gayretle bunu yapacağız. Bunun için de Bağlarlı gençlerimizi ıslah etme noktasında eğitimi önceleyeceğiz. Örneğin Bağlarlı gençlerimiz eğitimde fırsat eşitliği içinde değildir. Bağlarımız’daki gençlerimize fırsat eşitliğini sağlayacağız. Onların eğitimlerini biraz daha ön planda başlamak için Bağları gençler için etüt merkezleri oluşturacağız. Bu etüt merkezlerinde kardeşlerimizin eksik ve sıkıntılı olan derslerini gidereceğiz. Bu eğitimde fırsat eşitliğini önceliyoruz ve bunu Bağlarımızın içinde bir yıl mukim olmuş ve atanmamış öğretmenlerden onların öğretmenlerini seçeceğiz. Yani gençlerimiz için etüt merkezleri kurduğumuzda Maraş’tan, Adıyaman’dan, İstanbul’dan öğretmen getirmeyeceğiz. Ön şart koşacağız ve ‘Bağlar’da bir yıl mukim kalıp atanmamış öğretmenler varsa Bağlar Belediyesi bünyesindeki etüt merkezlerinde öğretmenlik yapacaklar’ diyeceğiz. Bağlar’ı yeni baştan böyle kalkındıracağız.” şeklinde konuştu.

“Pozitif ayrımcılık yapıp sektör caddeleri oluşturacağız”

Aydın, “Günbegün şehir merkezinden başka bir ilçeye göç veriyoruz. İş yapan kardeşlerimiz buradan uzaklaşıyor. Bir Sakarya Caddesi var elimizde eğer o da giderse Bağlar’a kimse aracını koymayacak, iş yeri açmayacak. Sakarya Caddesi; Nükhet Coşkun, Sento ve Cengizler Caddesi olmak üzere oraya bir lokomotif ve uydu görevini görüyor. Biz Bağlar gibi sektörel caddeler oluşturacağız. Arkamda görünen cadde eskiden Mobilyacılar Caddesi’ydi. O Mobilyacılar Caddesini hürriyetine tekrar kavuşturacağız. Pozitif ayrımcılık yapıp sektör caddeleri oluşturacağız. Bazı caddelerimize inşaatçılar veya çeyiz eşyaların satıldığı sektörel caddeler ile tersine bir göç oluşturacağız. Yeni baştan burayı ticaret otağı haline getireceğiz.” dedi.

“İnsanlara daha güzel hizmet verebilmek için sabit semt pazarlarını kuracağız”

İlçede 12 tane semt pazarının olduğunu hatırlatan Aydın, “2 tane sabit semt pazarımız var. Bunları 7’ye çıkaracağız ve onları da aktif bir şekilde pazarcılarımızın emrine ve kullanımına vereceğiz. Bunu yaparken de hiçbir pazarcımız yerinden olmayacak, para vererek aldığı o yerleri onlardan almayacağız. Şemsiye ve soğuğun derdinden kurtaracağız. İnsanlara daha güzel insanca bir hizmet verebilmeleri için sabit semt pazarlarını onların kullanımına sunacağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Kürt Dili Enstitüsü’nü kurarak gençlerimiz ve üniversite öğrencileri Kürtçeyi daha fesih konuşacaklar”

Diyarbakır için öncelikli projelerinden bir tanesinin de ‘Kürt Dili Enstitüsü’nü kurmak olduğunu ifade eden Aydın, “Bu enstitü karşılığında sadece Kürtçe değil, Kürtçenin bütün lehçeleri Zazaca ve diğer dillere yönelik de inşallah çok güzel bir çalışma ortaya koyacağız. Gençlerimiz, kardeşlerimiz ve üniversite öğrencileri gelip Kürtçeyi daha fesih konuşacaklar. Bazı görsel ve yayın kuruluşlarıyla irtibata geçeceğiz. Onları görsel ve materyal olarak destekleyeceğiz ve akademik olarak da çalışmalara imza atacağız. Güneydoğu için belki bir ilk adım olacak ama Allah’ın izniyle HÜDA PAR belediyeciliğinde Kürtçe dilini en güzel şekilde konuşacak gençler ve delikanlılar yetiştireceğiz. Bu bağlamda projelerimiz devam edecek.” diye belirtti. (İLKHA)