ATM’lerde yeni uygulama resmen başladı

Yeni uygulama Diyarbakır dahil 81 ilde başladı.

 

 

Vatandaşların Özel ve kamu bankaların ATM’lerini kullanmada yeni dönem start aldı. Memur, işçi, öğretmen, öğrenci, özel sektör çalışanları, iş yeri sahipleri, olmak üzere binlere kişinin kullandığı ATM işlemlerinde nakit çekme işlemlerinde Nakit çekme limitinin 5 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkarıldı. Alınan karar gereği bankamatik’lerde artık yeni dönem başladı. Kapsam Diyarbakır dahil 81 ili ilgilendiriyor.

BAZI BANKALARDA LİMİT ARTIŞI 15 BİN TL OLDU

Nakit çekme işlemleri bankalarda artık 5 bin TL’den 10 bin TL’ye çıkartılırken, bazı bankalarda bu rakamın 15 bin TL’ye kadar çıktı.

Bankaların aldığı kararlarda ATM’ den nakit para çekmek isteyen vatandaşlar 10 bin TL’ye kadar ücretsiz nakit çekme işlemi yapabilecek.

Özel ve Kamu bankaların ATM’lerinde geçerli olacak bu yeni karar bankalar kendi uygulamaları üzerinden müşterilerine yeni bilgilendirme bildirimlerini göndermeye başladılar.

Bazı bankalar ise 5 bin lira olan ücretsiz nakit çekim limitini yüzde 200 artırarak 15 bin liraya çıkardı. Öte yandan bankamatik’ten karekodla ücretsiz hesaptan nakit çekimlerde de yeni limitler uygulanacak ve 10-15 bin lira olan bankanın limitlerine göre çekim yapılabilecekler

Kaynak: HABER MERKEZİ

Exit mobile version