Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATATÜRK’ÜN DİYARBAKIR’A GELİŞİNİN 86.YILI

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 86. Yıldönümü dolayısıyla temsili karşılama töreni düzenledi.

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Mustafa

 

Diyarbakır Tren Garı’nda düzenlenen törene,  Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak,7. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Burak Şengül, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Şahin Aslan, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gazi Dernekleri ile lise ve ortaokul öğrencileri katıldı.

İstasyon meydanında düzenlenen törende,temsili trenin gara gelişinin ardından konuşan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 86.yıldönümünde burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Diyarbakır’ımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de çok sevdiği ve her zaman desteğini arkasında hissettiği bir kenttir. Vefatından tam bir yıl önce 15 Kasım 1937’de şu anda bulunduğumuz Diyarbakır garına hasta haliyle teşrif etmiş, halkımız tarafından büyük bir coşku ile karşılanmıştır. Diyarbakırlılar gazimizi bağırlarına basmışlardır. Bizler de bu gün buraya gelişinin yıldönümü dolayısıyla kendisini yine minnetle anıyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanı Asım Solak, teslim aldığı bayrağı öperek öğrencilere emanet etmeden önce, “Özgürlük ve bağımsızlığımızın simgesi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar olacağının ve şehitlerimizin emaneti olan şanlı bayrağımızı kahraman gazilerimizden teslim almanın onurunu yaşıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a teşrif ettiği bugün onun en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ile bayrağımızı sonsuza kadar yaşatmak ve gönüllerimizde sonsuza kadar var etmek uğruna sevgili gençlerimize teslim ediyorum” dedi.