Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Kayapınar adayı kayyım hizmetleri için “Ruh eksik” dedi

Kayapınar’a ilişkin projelerini açıklayan AK Parti belediye başkan adayı Ali Rıza Fırat, mevcut kayyum hizmetlerini için; “Belediyeler bazı çalışmalar yaptı. Özelikle kütüphane ve yeni parklar kazandırıldı. Ama bir ruh eksik kaldı” dedi.

Kayapınar’a ilişkin projelerini açıklayan

AK Parti Kayapınar belediye başkan adayı Ali Rıza Fırat projelerini açıkladı. Fırat, düğün salonu sayısının arttırılması ve gençlere çeyiz desteği konusunda projelerini dillendirdi.

AK Parti’nin Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Fırat, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) basın mensuplarıyla bir araya geldi.

‘Hayvanlar için geçici otel yapacağız’

Kayapınar’a ilişkin projelerinden bahseden Fırat, şunları söyledi: “Gençlerin eğitimi için mahallelerde kurslar açacağız. Üniversite okuyan öğrencilere kira, elektrik be doğalgaz yardımı yapacağız. Evlenme konusunda gençlerin düğün salonu talebi var. Düğün salonları sayısını artıracağız. Çeyiz paketi desteği vereceğiz. Yeni istihdam alanları oluşturacağız. Çocuklara bakma ücreti arttı, kreş sayısını artıracağız. Her mahallede mola evi ve kreş olacak. Evcil hayvan sayısı arttı. Tatil dönemlerinde hayvanlar için geçici otel yapacağız. Kadınlar için sauna be hamam tesisi yapacağız. Birçok mahallede sosyal yaşam projelerini geliştirmeyi planlıyoruz. Spor tesisleri yetersiz, var olanları onarıp yeni tesis açacağız. Basın mensuplarına teknik destek vereceğiz.”

 

Kayapınar’daki oy oranı

Önceki seçimde çıkan sonuçlar üzerinden bu dönem yapılacak seçimleri değerlendiren Fırat, “2019 seçimlerinde HDP yüzde 66, AK Parti yüzde 28 oy almış olabilir. Bunu ben bir tarafa bırakıyorum. Ben seçilebileceğimi düşünüyorum” dedi.

 

Fırat: Kayyumlarda hizmet var ruh eksik

Fırat, kayyım belediyelerindeki hizmet kalitesine ilişkin de şu ifadeleri kullandı: “Mevcut belediyeler bazı çalışmalar yaptı. Özelikle kütüphane ve yeni parklar kazandırıldı. Ama bir ruh eksik kaldı.”