Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFAD YARDIMLARI ARTTI

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde konutu hasarlı olan kiracı ve ev sahiplerinin aldıkları kira yardımında iyileştirmeye gidildi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra, AFAD yardımları da gündeme gelmeye başladı.

Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adana, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa Malatya ve Elazığ illerinde ağır hasarlara ve kayıplara neden olan depremde yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Evi yıkılan veya hasarlı olan ev sahibi ve kiracılara AFAD tarafından kira ve taşınma desteği verilmeye başlanmıştı. Yeni yılda asgari ücretin ve memur maaşlarının yeniden hesaplanmasının ardından gözler AFAD yardımlarına çevrildi.

Deprem bölgesinde yer alan vatandaşların gözü kulağı bu ay yatırılması beklenen yardım miktarına çevrildi. Büyük merakla beklenen yardım bugün itibari ile hesaplara yatırılmaya başlandı.

MİKTARLAR GÜNCELLENDİ

 

Konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD’ın “Afetzede Barınma Desteği” ekranından yapabilecek. Depremzede kira yardımı ev sahiplerine 5 bin TL, kiracılara ise 3 bin TL olarak belirlenmişti. Kira yardımı miktarında değişikliğe gidildi.

 

Buna göre 2024 yılında AFAD yardımları bir yıl uzatılarak kiracılara ödenen kira yardımı 3 bin TL’den 5 bin TL’ye, ev sahiplerine ödenen kira yardımı ise 5 bin TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Afedzede kira desteği 1 yıl süreyle sağlanacaktı. 2024 yılı depremzede kira yardımı ile ilgili resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.

BAŞVURU NERDEN YAPILACAK?

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar için Depremzede kira yardımı başvuru e-devlet üzerinden yapılıyor.

 

( DİLARA ÖLMEZ )