HANİDE YAYALARIN VE ÖĞRENCİLERİN SIK KULLANDIĞI 3 ANA CADDEYE ÜST GEÇİT YAPILSIN,TRAFİK IŞIKLARI KONULSUN

ÖZEL HABER RAMAZAN ÖZDEN - Cadde üzerinde bulunan okulların Sabah, öğlen ve akşam giriş ve çıkış saatlerinde yüzlerce öğrenci ve yayalar bir anda yola çıkıyor.

Öğrenciler karşıdan karşıya geçmek için büyük zorluklar yaşıyor. Trafikte şoförler ise yayaların ve öğrencilerin geçiş esnasında beklemeksizin yollarına devam etmesi hem yayaları hem de öğrencilerin hayatlarını tehlikeye düşürüyor.
Hani ilçesinde Yayalar ve öğrenci velileri, yayaların ve öğrencilerin sık kullandığı 3 ana caddeye üst geçit yapılsın ve trafik ışıklarının bir an önce konulsun talebinin yerine getirilmesini istiyorlar.


İlçe halkı, “Öğrenciler yoğun olarak karşıdan karşıya geçiyor. Öğle saatlerinde de böyle, akşam ve sabah saatlerinde de öğrenci yoğunluğu yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için ya trafik ışığı konulsun ve yayalar için yeşil yandığı zaman öğrenciler karşıdan karşıya geçsin veya üst geçit yapılarak buradaki sorunun önüne geçilsin.”

 


İlçe halkı, Özellikle Salih Beg Caddesi, Hükümet Caddesi, Hani-Lice Karayolu ve Hani-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan okullara giden öğrenciler ve yayalar karşıdan karşıya geçerken büyük tehlike yaşıyorlar. Vatandaşlar Trafik kazalarına mahal verilmeden 3 ana caddeye acilen üst geçit köprüleri yapılıp trafik ışıklarının konulmasını istiyor.

Exit mobile version