Hanide trafik sinyalizasyon sistemi yok

ÖZEL HABER M.SALİH TURAN -Şoförler ve Otomobilciler Odasının da bulunmadığı Hani ilçesinde trafik sinyalizasyon sistemi bulunmuyor.Hanide yaşayan vatandaşlar, ilçeye trafik lambaları kurulması talebinde bulundular.

Vatandaşlar tarafından yapılan açıklamada, kuruluş tarihi çok eski olan ve yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı Diyarbakır’ın Hani ilçesi tarihi boyunca her alanda geri kaldığını ifade ettiler.İlçe halkı, Trafik akışının bir hayli yoğun olduğu Hani ilçesinin şimdiye kadar sinyalizasyon sistemi ile tanışmadığını belirttiler.

Vatandaşlar,İlçedeki ana cadde ve kavşaklara trafik lambalarının bir an önce kurulmasını istiyor. Trafik lambalarının olmaması istenmeyen kazalar oluşabilir. Vatandaşlar, “2024 yılı arifesindeyiz. Günümüzde, Türkiye genelindeki belde ve köylerde bile trafik sinyalizasyon lambaları mevcut iken, kuruluş tarihi çok eskilere dayanan ve nüfusu yaklaşık 35 bin civarında olan Hani ilçesinde neden bir tek trafik sinyalizasyon lambası bulunmuyor. İlçe merkezindeki trafik yoğunluğunun bulunması ve hiçbir trafik lambasının olmaması nedeniyle araç trafiği kontrol altına alınamadığı gibi sık sık kazalar meydana geliyor. İlçemizde öncelikli olarak Salih Beg caddesi, Hükümet caddesi, eski sağlık ocağı caddesi, Şehir merkezi girişi, Hani- Dicle karayolu, Hani-Lice karayolu, Hani-Diyarbakır karayolu, Terkân karayolu nda sinyalizasyon sisteminin kurulması gerekmektedir. Günümüz Türkiye’sinde belde ve köylerde bile trafik ışıkları bulunurken, ilçemizdeki caddelerin bir tanesinde bile trafik sinyalizasyon sisteminin bulunmaması ilçe halkını derinden üzmektedir”
Geçmiş yıllarda yetkililere defalarca kez talepte bulunmalarına rağmen netice alamadıklarını belirten vatandaşlar, ilçe merkezindeki kavşak ve ana caddelerde bir çok kaza meydana geldiği ve insanların öldüğü ve yaralandığını hatırlattılar. İlçe merkezi genelinde toplu ulaşım araçları ve özel otomobillerin kullanımıyla trafik yoğunluğu yaşanmaktadır.İlçe merkezi ana caddelerde ve karayolunda araçlar,kontrolsüz ve yüksek hız ile seyrediyor. Bu edenle sık sık ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalar meydana geliyor.
Ayrıca, ilçe merkezindeki karayolu tüm köylerin ulaşımının sağlandığı Hani karayolu bir karayolu değil de köy yolu izlenimi veriyor”

Exit mobile version