Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hani’de Kıraathane Geleneği Yaşıyor

Özel haber Dilara ÖLMEZ -Kıraathanelerde vatandaşların, siyasi parti aday adayları arasında aday kim olacak acaba kulis çalışmaları başladı.

Özel haber Dilara ÖLMEZ

 

Hani’de vatandaşlar, Türk kültürüne ait kıraathane sohbetlerini günümüzde de yaşatmaya devam ederken, çaycı esnafı da bu geleneğin eskimemesini istiyor. Kıraathaneler, günlük iş temposundan soluklanmak ve yeni sohbetler edinmek ve en önemlisi de önümüzdeki 31 Martta yapılacak olan Mahalli İdareler seçiminde partilerin aday adaylığını konuşuyor.
Her kesimden vatandaş için dinlenme ve sohbet mekanları haline gelen Kıraathanelerde oturan vatandaşların 31 Mart seçimlerine kadar açık ve kapalı kendi aralarında kulis çalışmalarını yapmaları günün konusu oldu. Kıraathane sahipleri de gidişattan oldukça memnun. Kıraathane sahipleriyle yaptığımız görüşmede ise, ilçede kahve kültürü geleneğinin olduğunu ancak çay şeker ve tüp gaza gelen zamlardan dolayı çay fiyatları da maliyet artışından dolayı zamlandı.

 

Kazancımız düştü bazen kiralarımızı bile veremiyoruz. Ama seçimlerin yaklaşmasıyla kahvehanelerimizde biraz kıpırdanma oldu. Haftada iki sefer Pazartesi ve Cuma günleri kurulan semt pazarlarına gelen vatandaşlarımız ve esnaflar alış veriş sonrası yorgunluk çayı içmeleri bizim açımızdan iyi bir rahat nefes alıyoruz. Ama en önemlisi de kıraathaneye gelenlerin çoğu kendi aralarında yaklaşan seçim ve adayları hakkında konuşup kulis yapmaları.
Bölge kültüründe kıraathane gibi yerlerde sohbetlerin yaygın olması, gençlerin de bu geleneği yaşatmaları kadar güzel bir şey yok…