Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Filistin’de Çocuk Olmak” Reels & Shorts yarışması başlıyor!

“Çadır Medya” ve “İsra Vakfı”nın ortak düzenlediği, “Filistin’de Çocuk Olmak” Reels & Shorts“ yarışması başlıyor.

"Çadır Medya" ve "İsra

7 Ekim’de sivillere yönelik soykırım saldırılarını en üst seviyeye çıkaran İsrail’in zarar verdiği, sevdiklerini kaybeden, şiddete tanıklık eden ve yaşananların gölgesinde yaşam sürmeye çalışan çocuklara dikkat çekmek amacıyla “Çadır Medya” ve “İsra Vakfı”, “Filistin’de Çocuk Olmak” Reels & Shorts yarışması düzenliyor.
Tüm Türkiye genelinde 6 Aralık ta başlayacak olan yarışma 26 Aralıkta sona erecek. Düzenlenecek yarışmalara, 14-30 yaş gurubunda olanlar katılabilecek. Düzenlenen yarışmalarda katılımcılar, Filistin’de yaşayan çocukların hayatlarına dikkat çekecek.
Gazze’de ortalama her 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor!


Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze’de her 10 dakikada 1 çocuğun öldürüldüğünü belirterek, “Bu anlamda insanlığın en karanlık anına yakın olduğumuzu düşünüyorum. (Gazze için) Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaklaşık 16 bin kişinin öldürüldüğünü hatırlatan Peeperkorn, “Öldürülenlerin yüzde 60’ından fazlası kadın ve çocuk. 42 binden fazla kişi de yaralandı.” dedi.
Peeperkorn, “Gazze’de ortalama her 10 dakikada 1 çocuk öldürülüyor. Bu anlamda insanlığın en karanlık anına yakın olduğumuzu düşünüyorum. (Gazze’de) Kalıcı ateşkese ihtiyacımız var.” diye konuştu.