Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİYARBAKIRDA ÖĞRENCİLERE,BADEM VE FISTIK AĞAÇLARINDA BUDAMA NASIL YAPILIR EĞİTİMİ VERİLDİ

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ – Farklı alanlarda eğitim ve kurslar düzenleyen Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bu kez de Diyarbakır merkez Sur ilçesine bağlı Karaçalı mahallesinde eğitim gören öğrencilere yönelik Teorik ve Uygulamalı olarak ‘’badem ve fıstık’’ ağaçlarında budama nasıl yapılır, Eğitimi verildi.

ÖZEL HABER DİLARA ÖLMEZ

 

Diyarbakır Tarım Orman İl Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi Protokolü işbirliğiyle öğrencilere yönelik “ Badem ve Fıstık Ağaçlarında Teorik ve Uygulamalı Budama Eğitimi” verildi.


Diyarbakır Tarım Orman İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan, alanında uzman eğitimciler ile Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi hocaları ve üniversitede eğitim gören öğrenciler tarafından Fıstık yetiştiriciliği ve Badem ağaçlarında budama, nasıl yapılır konuları anlatıldı.


Öğrencilere yönelik verilen eğitim hakkında yapılan açıklamada “Tarımın başkenti olarak bilinen Diyarbakır ilimizde Müdürlük olarak Tarım alanında her zaman, her platformda çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimize Tarım alanında Eğitimler düzenleyerek çiftçilikte kaliteyi yükseltmeyi hedefliyoruz. Çiftçilerimizin kazanması ilimizin ve ülkemizin kalkınması ve gelişmesi anlamına geliyor. Bu kapsamda Müdürlüğümüz tarafın D.Ü. ile yapılan protokol ile gerek çiftçilerimize ve gerekse okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize Tarımsal faaliyetlerde farklı alanlarda kurs ve eğitimler veriyoruz.
“Bölgemizde fıstık, badem, üretiminin gelişmesi ve artmasıyla beraber bölgede yoğun talep nedeniyle öyle bir eğitim verme ihtiyacı duyduk. İl genelinde meyvecilikte kaliteyi yüksek tutmak için çiftçilerimizin ve çocuklarımızın eğitimi ve gelişimi önemlidir. Bu kapsamda yürüttüğümüz eğitimin temel gayesi çiftçilerimizin bilinçlenmesi ve gelişmesi, verilen Bu tür eğitimlerle çiftçilerimize budama, yetiştiricilik, aşı ve gübreleme gibi konularda bilgi ve becerilerini artırmak için uygulamalı ve teorik paylaşımlarda bulunduk. Eğitim sürecinde bizleri yalınız bırakmayan Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hocaları ve Öğrencilerine teşekkür ediyoruz.” Açıklamalarında bulundular.