Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çadır kent sökülüyor

Silvan yolu üzerinde Dicle

Silvan yolu üzerinde Dicle nehri kıyısında dere yatağına kurulan çadır kentin kurulması tepkilere neden olmuştu. Çadır kentin sökümünü ise Dicle Üniversitesi personelleri yaptı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından depremden etkilenen vatandaşlar için Diyarbakır Silvan yolu üzerinde kurulan çadır kent dere yatağında olması sebebiyle yerel ve ulusal gazeteciler tarafından yoğun tepkilere maruz kalmış nitekim yağan yağmurda 2 gün dahi dayanamayıp bazı çadırların sular altında kalmasıyla çadır kentte yaşayan vatandaşlar yurtlara otellere tahliye edilmiş daha sonra afetzedeler için prefabrik evler inşa edilmişti.

 

 

 

Yapılan alt yapı ile üst yapı masrafları 1 haftada heba olan ve ailelerin 1 ay bile yaşayamadığı çadır kentin sökümünü Dicle Üniversitesi personellerine yaptırılıyor.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç çadır sökme işlemi yapan üniversite personellerini sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Karakoç, tepkiler rağmen kurulan, tepkilerin haklı çıkmasıyla boşaltılan Çadır Kente çadırları söken Üniversite personelleri için “Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK), muhtaç da eylemesin eksikliğinizi de vermesin. Personellerimize teorik ve uygulamalı eğitimler son hızla devam ederken, profesyonel ekipler de sahada aktif çalışmalara katılım sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.