Kalp ritim bozuklukları ’ablasyon’ tedavisi ile son bulacak

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp çarpıntısı ve ritim bozuklukları için Elektrofizyoloji ve Ablasyon işlemleri başladı.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Aslan, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, ilk defa yapılacak ablasyon işlemi ile kalp ritim bozukluğundan kaynaklanan dokuların ortadan kaldırılarak hastaların sağlığına kavuşmasının sağlanacağına dikkat çekti.

Çarpıntı şikayetinin kardiyoloji poliklinik başvurularının önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslan, “Polikliniğimize başvuran hastaların neredeyse yüzde 30’unu kalp, ritim bozukluğu şikâyeti oluşturuyordu. Sevk olan hastaların bir kısmı tedavi olurken sevk önerildiği halde maddi imkânı olmadığı için tedavi olamayan hastalar vardı.” dedi.

https://youtu.be/YIJJzTb9bi8

“Kalpte var olan elektriksel yolları Ablasyon işlemiyle yakarak tedavi edeceğiz”

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu tür ve daha çeşitli hayati önem taşıyan işlemlerin yapılmasının bölge ve hastalar açısından önemli bir kazanç olduğuna dikkat çeken Aslan, “Hastanemizde bugün ilk defa Elektrofizyoloji ve Aritmi işlemleri başladı ve toplam 7 hasta alındı. Hastalarımızın en büyük özelliği sıklıkla çarpıntı ve beraberinde çok nadir de olsa baygınlık veya benzer semptomlarla hastanemize başvuruyorlar. Hastalarımızın genelde gençlerden olması dikkat çekiyor. Siirt’te ilk defa yapılacak olan Elektrofizyoloji ve Ablasyon işleminde biz hastalarımızın öncelikle yaptığımız tetkik sonucu kalpte ritim bozukluğu olup olmadığını tespit edip kalpte var olan elektriksel yolları Ablasyon işlemiyle yakarak tedavi edeceğiz.” diye belirtti.

“Polikliniğe başvuran hastaların yüzde 30’unu kalp, ritim bozukluğu şikâyeti oluşturuyor”

Bugün 7 hastaya başarılı bir şekilde Ablasyon işleminin gerçekleştirildiğini ifade eden Aslan, “Hastane de ilk vakalar için Diyarbakır’dan Prof. Dr. Erkan Baysal, bize eşlik etti. Hocamız bize büyük bir destek sundu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra böyle özellikli işlemlerin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılıyor olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Polikliniğe başvuran hastaların neredeyse yüzde 30’unu kalp, ritim bozukluğu şikâyeti oluşturuyordu ve bu azımsanacak sayı değil. Bu şikayetle gelen hasta sayısı çok fazla. Kimi hasta sevk edilebilirken kimi hastalarda sevk önerildiği halde imkân olmadığı için gidemiyordu. Bu malzemelerin temini sonucunda bu işlemin burada yapılıyor olması hastalar adına da bizim adımıza da mutluluk verici.” ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Exit mobile version