Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİYARBAKIR TAKIMLARINA DESTEK

Diyarbakır Süper Amatör Ligi

Diyarbakır Süper Amatör Ligi A ve B Gruplarında mücadele eden 6 kulübün yetkilileri, Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) öncülüğünde yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda kulüpler BAL ligine çıkmak istediklerini beyan ederken, ASKF ve Spor taban birlikleri de kulüplere destek verdi.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyon’unun onayıyla Diyarbakır Süper Amatör Ligi A ve B takımları ligden çekilme kararı almıştı.

Bu yıl da ligde mücadele etme hakkı olduğunun altını çizerek depremlerin meydana geldiği tarih itibariyle maçların ikinci devresinde mücbir sebepten dolayı iptal edilen ligin A gurubunda mücadele eden Diyarbakırspor, Sur Belediyespor, Puanlı Pasur Belediyespor ile B grubunda yer alan Adaletspor, Ergani SK ve Çüngüşspor’un Kulüp başkanları takımların durumuna ilişkin bir araya geldi.

DİYARBAKIR TAKIMLARINA DESTEK

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdür Veklii Aydın Çetin, Futbol İl Temsilcisi Mehmet Altındağ, TÜFAD Başkanı Samet Karakaş ile Süper Amatör ligi A ve B Gruplarında mücadele eden 6 kulüp yetkilileri katıldı. Takımların söz konusu durumunun masaya yatırıldığı toplantıda, A ve B grubundaki 6 takım Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkmak istediklerini beyan etti.  Diyarbakır Süper Amatör ligi A ve B Gruplarında mücadele eden 6 Takımında BAL Ligine çıkmalarına  destek vereceklerini ifade eden ASKF ve Spor taban birlikleri aldıkları kararı Türkiye Futbol Federasyon ( TFF ) Amatör işleri departmanına bildirdi.

DİYARBAKIRSPOR TARAFSIZ KALDI

Toplantıda Spor taban birlikleri ve 5 Kulübün imzaladığı ancak Diyarbakırspor’un tarafsız kaldığı karar ise şöyle; “Oynanan müsabakalar sonucunda; A Grubunda sıralamayı 1.2,3, sırada bitiren takımlar ve B Grubunda sıralamayı 1.2, ve 3.sırada bitiren takımlar toplamda 6 takımın Play Off müsabakaları oynamalarına. Play Off müsabakalarının TEK Devreli Lig usulüne göre Diyarbakır Merkez de oynanmasına. Play Off müsabakaları sonucunda sıralamayı 1.bitiren takım ile BAL Liginde BARAJ müsabakası oynamaya hak kazanan takımın Merkez de Tek maç oynamalarına, berberlik halinde Uzatma ve Penaltı atışları sonucunda kazanan takımın belirlenmesine. BAL Ligi statüsünün uygulanmasına karar verildi.

6 AMATÖR TAKIM TALEPLERİNİ AÇIKLADI

6 Amatör Spor Kulübünün talepleri de şöyle dile getirildi:

“İlimiz Süper Amatör küme 2 Grup 24 takımlı olup, müsabakalarımızın 2.devresinin 2.haftası oynanmış olup, oynanan müsabakalara göre takımlarımız aşağıdaki Puan sıralamasını almışlardır. Ülkemizde ve İlimizde yaşanan Deprem Felaketi sonrası oluşan tablonun Deprem bölgelerinde Amatör Müsabakaların oynanmaması, Sporcularımızın, Ruhsal ve Fiziksel olarak sıkıntılar yaşamalarına neden olmuştur. İlimizdeki BAL Lig takımlarımızın kaybolan spor heyecanının tekrardan yaşanması adına, 2023-2024 sezonunda daha heyecanlı bir BAL Ligi yapılanması, Amatör Kurul tarafından değerlendirilerek, Pandemi döneminde olduğu gibi Play Off sistemi içinde yer alan takımlarımızın tamamının (6) takımın BAL ligine alınması ilimizdeki takımlarımızın mağduriyetini giderecektir. Play-Off sistemine göre müsabakalar oynandığı için takımlarımız çok büyük rakamlarda  harcama yapmışlardır. Ligimizin 2.yarı maçları oynanmadığı gibi puan durumları göz önüne alınarak takımlarımızın mağdur edilmemesi hususunda Amatör Kurul’un vereceği kararları saygıyla karşılayacağımızı belirtiriz”