Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Partili Ensarioğlu: “Yargıtay’ın tavrı Anayasal düzene karşı saygısızlıktır”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi hakkında suç duyurusunda bulunması ile başlayan yargı krizini değerlendirdi. Yargıtay’ın tavrının en basit tabiriyle Anayasal düzene karşı bir saygısızlık olduğunu ifade eden Ensariğolu, Bir kesimin değil, 85 milyonu kucaklayan güçlü bir anayasanın herkesi lazım olacağını hatırlattı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasında yaşanan krizi değerlendirdi.

Ensarioğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye’de Yargıtay,  AYM’nin Can Atalay hakkındaki kararını tanımayarak AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının en basit tabiriyle anayasal düzene karşı bir saygısızlık olduğunu vurgulayarak, “Bu bağlamda Yargıtay, anayasayı çiğnemekle yetinmemiş görevini ve yetkisini aşarak AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş, yetmemiş Yasama erkine had bildirmeye cüret etmiştir. Unutulmamalı ki seçilmiş muhaliflere karşı; kin ve nefreti içinde barındıran, hukukçuların olduğu bir yerde hukukun değil ancak güçlünün üstünlüğü konuşulur. Bir kesimin değil, 85 milyonu kucaklayan güçlü bir Anayasa hepimize lazım olacak ve her türlü anti demokratik uygulamalara karşı demokrasiyi tüm gücüyle savunmalıdır” dedi.