Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İskenderoğlu: “Uygulama Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırı”

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, uygulamanın anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, derhal bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, uygulamayla emekli çiftçinin cezalandırıldığını söyledi.

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet’in 100. Yılı anısına emeklilere 5 bin TL ikramiye dağıtılacağını açıkladı. Ancak bu müjde, ÇKS kaydı olan emekli çiftçilere uğramadı. Türkiye’nin birçok bölgesinde emekli çiftçiler, bu duruma tepki gösterdi. Herhangi bir işyerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlerin bu ödemeden yararlanamayacağı da hükme bağlandığı için bu kapsamda ÇKS belgesi olan emekliler de bu haktan yararlanamayacak.

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu konuyla ilgili Tigris Habere konuştu.

“BİR HÜKÜMET VATANDAŞINA HAKSIZLIK YAPAMAZ”

Süleyman İskenderoğlu, uygulanan sistemin anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getirdi. İskenderoğlu, ayrıca bir defaya mahsus olan 5 bin TL’yi almak isteyen çiftçilerin Ziraat odasından çiftçilik belgelerini iptal etmek istediklerini, bununla beraber kayıt dışı ürün satılmasının da önünün açıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Yaşanan durum emekli çiftçilerimizi mağdur etmiştir. Bu uygulama büyük bir haksızlıktır. Bir çiftçimiz 20 dönüm arazide ekim yaparak hayatını idame ettirerek emekli olmuştur. Bu hakkı olan 5 bin lirayı alamıyor. Bu durum anayasada ki eşitlik ilkesine de aykırıdır. Derhal bu uygulamadan vazgeçilmesi gerekiyor. Bu emekli çiftçiyi cezalandırmaktır. Bu durum nedeniyle kayıt dışı işlemler artacaktır. Çiftçi gelip ziraat odasından Tarım müdürlüklerinden adını sildirecek. Bununla beraber ürünleri kayıt dışı satacak. Bu uygulamayla beraberde kayıt dışılığın önünü açılmış olacak. Bir taraftan bir şey yaparken diğer tarafı bozuyorlar. Bir hükümet nasıl kendi vatandaşını kandırarak, haksızlık yapar ki? Emekli olanların yüzde 70’i tarımsal üretime devam ediyor. Çiftçi gelip ziraat odasından çiftçilik belgesini silerse tarım ilçe müdürlüklerinden de silinmiş olduğundan devletin desteklemelerinden yararlanmıyor. Kaydını sildirmek isteyen çiftçilerimizi biz uyarıyor ve durduruyoruz.”